«Блудний син світу» Міхеіл Саакашвілі хоче повернутись. Чи потрібно це Україні?!- політичний...

«Блудний син світу» Міхеіл Саакашвілі хоче повернутись. Чи потрібно це Україні?!- політичний експерт Мізрах Ігор

Загрузка...

Буквально на днях в інтерв’ю Дмитру Гордону екс-Президент Грузії і водночас екс-громадянин  України Міхеіл Саакашвілі заявив, що повертається в нашу державу. Метою, як він зазначив, є боротьба проти П.Порошенка.

Та з цією новиною багато українців задали собі питання: «чи потрібен він Україні?». Звісно, в даної постаті, як і у всіх політиків, є і прихильники, і противники. Та я хочу сказати, що ставлюсь до Саакашвілі зовсім інертно – ця людина, попри свій східний менталітет, не викликає ні позитиву, ні негативу. Це як в народі говорять: « є – добре, нема також добре» — це як говорюча пустота.

Навіть його політична діяльність в Україні не визиває якихось емоцій. Я бачу його, як людину і політика, зовсім нестабільним. Так, багато людей будуть суперечити зі мною, бо Грузію він підняв. Грузія не Україна за всіма параметрами(територія, населення, менталітет…), а як хороший оратор він просто добре вліз у голови грузин, а дальше все зробив менталітет грузина, та в українця  він зовсім інший , тому для України з його «здібностями» він просто нейтральний.

Картинки по запросу саакашвили тимошенко

Те що він завжди шукає місце «під сонцем» це плюс для нього, та постійна біганина туди-сюди робить йому не дуже хорошу славу. То він клянеться любові до України і вимагає повернення громадянства , то він звертається до президента Грузії, щоб той йому вернув грузинське, щось він забагато метушиться. Таких людей називають неоприділившимись, людина без чіткої думки, «де вітер понесе там і занесе».  Найбільше викликає неповагу його розмова про Україну і її біди: коли говорить, що Україна його дім – вживає формат наша/моя держава, а коли говорить про проблеми, корупцію, політичну ситуацію – то вже контекст міняється на – у Вас/Вам : «у вас проблеми(українців)», «я вам (українцям) допоможу».  Це важко охарактеризувати добрими словами, тому я його більше розцінюю як пустоту.

Після розірвання «стосунків» з Петром Порошенком його політичне життя на Україні закінчилось. Він робив спроби повернутись, та йому вказали місце, і вона явно поза межами України. З Грузією також союз не вийшов – грузинський президент не хоче його бачити на їхній землі. Тому зараз і рветься знову в Україну, тепер вже під егідою – «Я захищу вас від Порошенка». Цього разу його жертвами «любові» стали кандидати Зеленський і Тимошенко. Починаючи з інтерв’ю Гордону він явно розхвалює цих політиків, та не забуває підкреслювати, що без «Міхо» вам не справитись.

Побачивши білет багато хто подумав, що Саакашвілі дійсно знає, що чинний глава не переможе – та це просто піар хід. Так, Міхеіл не то, що показує боротьбу проти Порошенка, він скоріше напрошується до когось із двійки кандидатів у друзі. Він просто хоче повернутись до влади і це вся його ціль. Та вже пройшло кілька днів, а оголошення якогось «пакту дружби» з кимось із віп кандидатів немає. Це можна пояснити досить просто – наша влада зрозуміла, що мати справи із Саакашвілі досить ризиковано: він емоційний, мало контрольований, а найважливіше те що завжди і всюди хоче бути першим, це ніяк не на руку нашій верхівці.

Та він все ж хоче повернутись і крізь «не хочу» хтось таки може вступити із ним у дружбу, але це також малоймовірно – він незручний друг. Його дружба буде недовгою – він хоче найвищої влади, а в нас як ми знаємо туди черга на роки вперед. Він любу дружбу використовує як трамплін для свого становлення. Наприклад, можна припустити варіант співпраці із Зеленським – максимум пів року буде все ок, а дальше буде просто топити його, адже як я сказав: мета Саакашвілі – найвищі посади.

Вже багато політиків та різних діячів висловились про приїзд Саакашвілі в Україну – переважна більшість неготові його прийняти, дехто інертно реагує, а дехто звинувачує його в можливих розпалах ворожнечі і безпорядків, однією із них була Ірина Геращенко(віце-спікер ВР). Якщо керуватись фактами то Саакашвілі таки є людиною революцій, це його стихія – та я вважаю, що Україні забагато вже революцій, держава хоче миру і спокою. Народ виснажений бути маріонетками в руках політиків, тому вважаю, що Міхеіл зі своїми революційними поглядами не піде на користь Україні. Та все ж його можуть використати для підняття бунту проти Порошенка, але чи це потрібно…

Саакашвілі не є тим найпотрібнішим елементом для становлення нової України, і якщо його метою є дестабілізація в державі то я б радив йому задуматись, чи хоче цього український народ. Може нарешті вже пора будувати демократичну державу, де буде правити сильний президент, якого поважатиме народ, за правління якого не буде майданів, воєн, а буде сильна економіка і щасливі громадяни. І якщо пан Саакашвілі це підтримує і не створюватиме протиправних дій проти народу України – тоді ласкаво прошу. Та якщо його мета – помста Порошенку і висока посада, то нехай навіть не їде до нас… бо народ може і не випустити його до кінця життя…

Політичний експерт, аналітик,

Мізрах Ігор


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO