Австралія хоче постачати до України вугілля та уран

Австралія хоче постачати до України вугілля та уран

Загрузка...

Влада Австралії запропонувала постачали до України вугілля та уран, аби знизити залежність України від постачань енергоресурсів з Росії.

Щодо цього австралійський прем’єр-міністр Тоні Ебботт та український президент Петро Порошенко провели переговори під час державного візиту українського лідера до Австралії.

“Стосовно потенціалу експорту урану і вугілля до України, Австралія є енергетичною наддержавою. Енергетична безпека дуже важлива для України. Це – гарна можливість для Австралії та України”, – цитує прес-служба українського президента слова пана Ебботта.

“Ми домовились розпочати співпрацю в енергетичній сфері. Обговорили можливість використання австралійського урану для наших атомних електростанцій”, – заявив також Петро Порошенко.

Крім того, на переговорах обговорили і активізацію співпраці країн в сільському господарстві, а також можливість участі Австралії у донорській конференції по Україні.

У листопаді Росія припинила постачати вугілля до України, а видобуток та доставка вітчизняного вугілля на ТЕС стала вкрай складною через бойові дії на Донбасі.

Австралія ж посідає друге місце після Індонезії серед найбільших експортерів енергетичного вугілля. Також країна, що не має власних АЕС, є одним із найбільших постачальників урану у світі.