ПОВНИЙ ТРЕШ: «НЕ»-залежний експерт Бутусов про Законопроект “Територіальної оборони”. Куди заведуть Україну...

ПОВНИЙ ТРЕШ: «НЕ»-залежний експерт Бутусов про Законопроект “Територіальної оборони”. Куди заведуть Україну такі «діячі»?…

Загрузка...

Нещодавно, 2 червня в Генштабі під керівництвом Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака пройшла нарада з питання розробки законопроекту “Про територіальну оборону”. В цій нараді як учасник робочої групи по розробці одного з варіантів реформи ТРО «Інституту майбутнього» спільно з юристом інституту Олександром Чебаненко брав участь і Головний редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов, який до речі є також спікером цього «інституту». До слова, одним із засновників цієї структури є Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Варто зазначити, що Юрій Бутусов позиціонує себе як незалежного експерта, можна сказати – практично у всьому. Саме з таким своїм образом він останнім часом почав з’являтись на телеекранах. Та ця його НЕ-залежність давно вже втратила приставку «НЕ»! Приміром – як можна називати себе незалежним експертом і при цьому лобіювати законопроект Інституту Майбутнього? Чи є це коректним? Тоді простіше називати себе лобістом МВС та Інституту майбутнього… І така його «НЕ»-залежність проявляються практично всюди(напрямках, сферах обговорення) де він появляється…  

Добре, відкинемо ситуацію «як незалежного експерта» та розглянемо його позицію як представника «Інституту Майбутнього» на вищезгаданій нараді з питання розробки законопроекту “Про територіальну оборону” (ТРО). Свій аналіз, своєрідну доповідь-звіт щодо цієї зустрічі він виклав у пості на своїй сторінці у Фейсбук 4 червня.

На його описі та своєрідній критиці інших учасників наради, та те – як, на його думку вони не можуть поладнати між собою у вирішенні прийняття Законопроекту – зупинятись не будемо. Адже така його позиція і діяння будуть зрозумілі дальше у рядках даної публікації. Його мета проста – просунути законопроект «Інституту Майбутнього», тобто Антона Геращенко та Арсена Авакова. А для того потрібно максимально «приземлити» варіанти інших учасників наради… або хоча б максимально загальмувати процес прийняття невигідного його босам Закону, скажемо так – «конкурентів».

На нараді Хомчак сказав, що готовий до швидких рішень, але необхідна повна ясність в питанні, виконавцем якого будуть ЗСУ, підкреслюємо – ЗСУ. Глава робочої групи по законопроекту “Про територіальну оборону” комітету з оборони Верховної Ради, народний депутат Федір Веніславський зазначив, що комітет Ради твердо націлений на прийняття законопроекту в найкоротші терміни. Комітет розробив законопроект спільно з експертною групою, якою керує заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. Депутати хочуть прийняти закон про ТРО в цьому році, щоб встигнути включити фінансування нової структури з наступного року. Позицію прийняття закопроекту ТРО в цьому році підтримують й інші учасники. Тільки Бутусов гне «свою-несвою» лінію щоб відтягнути його прийняття або й взагалі прийняти варіант Геращенко-Авакова. (про це дальше). Його завдання затягнути процес ще на один рік і не створити ефективну територіальну оборону. Хоча про які обговорення може бути мова? Минулий рік був дуже продуктивним на ці обговорення, круглі столи… І поки деякі боролися на теренах політичних баталій,  всі працювали по концепції ТРО разом з комітетом національної безпеки, оборони і розвідки  разом з представниками МО, ГШ, Командування Сухопутних військ, Національною Гвардією, Державною прикордонною службою України. Все вже обговорено і узгоджено… Та тільки Бутусов по наказу своїх босів намагається накласти «ВЕТО»…

Він заявляє перш за все про політичне значення закону про ТРО та особливості його прийняття. Його бажання політизувати цей процес може обернутись для народу трагедією, адже хто знає – чи завтра російський агресор не вирішить наступати?!… Його «політичне значення» – це ніщо інше як завуальоване акцентування про політичні торги із Арсеном Борисовичем у даному питанні. Міністр МВС таким чином, скоріш за все, подумав що ТРО під його впливом – це не поганий варіант контролю держави, а якщо не під його контролем тоді – ні під чиїм. Саме це можна прочитати «між рядками» поста у ФБ Бутусова.

«… логично передать в подчинение МО оперативные части НГУ. Важно отметить, что такую структурную реформу поддерживает и заместитель министра МВД Антон Геращенко, один из разработчиков законопроекта, а это значит, что сейчас хороший момент объединить усилия министерств и выстроить одну вертикаль исполнения и ответственности в одном Министерстве обороны».  – пише Бутусов.

Питання перше: а чому до цього часу Міністр МВС не передав Національну Гвардію під контроль Міністерства оборони?! А на запит Президента Зеленського все розмалював на свою користь…

Питання друге: «объединить усилия министерств» – що це? При всій повазі до Арсена Борисовича, а він де-факто заслуговує на велику повагу – знаючи його політичну мудрість – нічого просто так він не робить! А віддати НГУ просто так – хто в це вірить?!… Напевне ніхто! Скоріш за все у словах  «объединить усилия министерств» і відповідно у їхньому законопроекті «Інституту Майбутнього» будуть прописані практично рівноправні права по здійсненню керівництва ТРО двома міністерствами! Ну й можливо НГУ отримає додатковий статус підрозділу ТРО(до вже прописаних функцій).

Наразі у Міністра МВС під контролем Національна Гвардія, і Національний корпус та Національні дружини від яких він публічно відхрещується. Віддати НГУ – це ущерб своїх позицій! Піде на це Арсен Борисович – навряд! А от через «рокіровку» з ТРО збільшити свої позиції ще одним могучим підрозділом – це вже реальність, яку завуальовано просуває Бутусов! А його сигнал про подальші довгі перемовини – це натяк, що: або прийняття їх законопроекту, або все затягнеться на довгі роки!

А щодо переведення НГУ в підпорядкування Міністерства оборони – то наразі це лише політичний піар хід у торгах щодо Закону про ТРО! Якщо ні – тоді вперед! Що мішає?!…

Ситуація довкола «Територіальної оборони» чітко показує, що для когось – це посилення оборонної міцності держави перед ворогом! А для когось, це – нажаль, лише спосіб наростити свою політично-бойову міць для управління Україною. А «НЕ»-залежний Бутусов – це лише інструмент у цьому плані по захвату масштабних баєвих сил які можуть бути використані для персональних суспільно-політичних маніпуляцій!

Епілог: уявімо, що завтра в когось в одних руках(не Гаранта Конституції, Головнокомандуючого) зосередяться такі боєві сили як: НГУ, бійці ТРО, плюс Нац.корпус та Нац.дружини?… Уявили?!…Кожен напевно побачив що може бути… В мене, наприклад перед очима – війна в Ємені…

Автор: Андрій Громов


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO