Не «Роттердамом +» єдиним. Ахметов провів сумнівну оборудку по закупівлі металу в...

Не «Роттердамом +» єдиним. Ахметов провів сумнівну оборудку по закупівлі металу в «Укрзалізниці»

Загрузка...

Нещодавно «Укрзалізниця» виставила на продаж 161 тисячу тонн рейкового брухту. Створено все було, начебто, за правилами – проведено офіційний тендер. Тільки, як завжди, і тут з’явились свої «АЛЕ» — в тендері взяло участь тільки дві компанії: «Оптимал-Трейд» і компанія «Метінвест-ресурс», яка в свою чергу входить до групи «Метінвест» Ріната Ахметова.

Як вже всі здогадались саме «ахметівці» вийшли переможцями. Ознайомившись з даними про компанію «Оптимал-Трейд» неозброєним оком зрозуміло, що вона виступила для відводу очей, для нібито дотримання всіх правил тендеру від залізничників. А щодо перемоги «Метінвест-ресурс» то тут все й так зрозуміло, а тим паче після славнозвісної схеми «Роттердам +» — ця схема просто «квіточки».

Але все ж, повертаємось і підкреслюємо: така оборудка не пройшла б без кришування із найвищих ешелонів влади України. Підбиваючи проміжний підсумок зрозумілим є те, що наші найвищі чини вкрай застрягли в корупційних схемах заради свого збагачення. А найбагатша людина України, після часткової втрати бізнесу на Донбасі, не то що збідніла, вона навпаки багатіє, завдяки вмінню домовитись де потрібно, мова йде про Петра Порошенко.

Щодо самого ж тендеру, то відмічаємо – торги були вкрай пасивними. «Укрзалізниця» запропонувала стартову ціну 118,2 млн. грн., а торги закінчились вже на сумі 119,4 млн. грн. Постає відповідь, що «Оптимал-Трейд» майже не боровся за цей відбірний метал. І звісно, групі Ахметова після покупки криворізького металургійного заводу «Юність» така угода вкрай потрібна.

А якщо детальніше розглянути компанію «Оптимал-Трейд», то неозброєним оком помітно для яких «прозорих справ» вона використовується. Ця компаніє є товариством з обмеженою відповідальністю, власником якої є НЕРСЕЛІА ХОЛДІНГ ЛТД (NERSELIA HOLDING LTD), що знаходиться на Кіпрі, фінансовий фонд при відкритті становив 3 097 844,02 грн. А фактична адреса ТОВ: 03038, м.Київ, Солом’янський район, ВУЛИЦЯ МИКОЛИ ГРІНЧЕНКА, будинок 4. За цією адресою звісно ж знаходиться ще ряд таких же сумнівних фірм, частковий перелік: ТОВ «СЕКЮРІТІ ЦЕНТР», ТОВ «СЕКЮРІТІ ВЕСТ», ТОВ «ВЕРІЗОН УКРАЇНА», ТОВ «МЕТАСФЕРА», та інші. Коли пройдете за посиланням  ви побачите, що ця компанія досить активно бере участь у судових справах, і як не дивно виграє їх, а ще найцікавіше – виходить переможцем у боротьбі з великим металургійним комбінатом — «ДНІПРОВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ», м. Кам’янське, Дніпропетровська область. Якщо хоч краєм ока глянути на судові рішення, то стає зрозумілим факт корупції. Задаємось питанням: «Кому реально належить ця компанія, що легко виграє суди на кілька млн.доларів? А в тендері так легко здалась…».

Повертаючись до «Метінвесту» то її акціонерами є група СКМ (71,24%) Ріната Ахметова і Смарт-холдинг (23,76%) Вадима Новинського. А ТОВ «Оптимал-Трейд» можна припустити, що є «прокладкою» для такого роду корупційних схем, і також може належати цим топ фігурам.

Підводячи висновок, бачимо, що «Оборонпром» і «Роттердам +» є лише часткою всіх тіньових схем. А основну частину складають саме дрібніші і не помітніші оборудки, які приносять своїм володарям просто колосальну кількість грошей. Як ми бачимо на такі «білі» тендери ніхто не звертає увагу. А на такі компанії як ТОВ «Оптимал-Трейд» взагалі дивляться крізь «рожеві окуляри». І вони можуть бути недоторканими лише у випадку кришування із найвищих кабінетів держави. Тож прикро, але усвідомлюємо, що народ просто обкрадають ті, кого кров’ю привів Майдан до влади.

Ігор Герус


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO