Нема грошей? Росія хоче відмовитися від “гуманітарної допомоги” Донбасу

Нема грошей? Росія хоче відмовитися від “гуманітарної допомоги” Донбасу

Загрузка...
Російський уряд має намір відмовитися від  підтримки окупованого сходу України на користь фінансування проектів в Криму і Калінінграді.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на”РБК”.

Як повідомляє російське видання, 1 вересня за підсумками наради у віце-прем’єра РФ Дмитра Козака було дано доручення Мінфіну Росії “виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років в повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям”.

РБК пише, що за словами федерального чиновника і двох джерел, близьких до Кремля, за формулюванням “окремі території”, цілком ймовірно, стоять “ДНР” і “ЛНР”.

Мінфін у відповідь на запит РБК відмовився від коментарів, як і представник Козака. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не відповів на запит. Від представників окупованих “ДНР” і “ЛНР” Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего отримати коментарі теж не вдалося – на запити і дзвінки журналістів вони не відповіли.

За підрахунками РБК, згідно з протоколом наради Мінфіну РФ, загальна сума, яку потрібно знайти на фінансове забезпечення анексованого Криму і проектів в Калінінградській області становить 165 млрд руб. на три роки.

Перший віце-президент російського Центру політичних технологій Олексій Макаркін заявив, що розподіл коштів йде на користь тих регіонів, які Росія в жодному разі не збирається віддавати, а ось в майбутньому статусі донбаських “республік” вона не впевнена.

При цьому, за словами джерела, неясно, що саме розуміється під витратами на “гуманітарну підтримку”, але, швидше за все, це лише один з кількох каналів фінансування окупованих територій.

У пресі лише кілька разів називалися цифри можливої російської допомоги невизнаним “республікам” Донбасу. Агентство Bloomberg повідомляло з посиланням на джерела в ОРДЛО, що Росія щомісяця перераховує “ДНР” 2,5 млрд руб. на виплати пенсій (російський Мінфін пізніше спростовував, що в російському бюджеті є витрати на такі виплати).

У лютому 2017 року СБУ стверджувала, що бюджетом “ЛНР” на перший квартал цього року передбачено надходження понад 11 млрд руб., з яких близько 9 млрд руб. – допомога російського уряду.

Також, з серпня 2014 року, РФ направила на Донбас 68 автоколон з “гуманітарним вантажем”. Крім того, Росія, знову ж в рамках “гуманітарної підтримки”, поставляє електроенергію в “ЛНР”.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO