ОМЕЛЯН БОЇТЬСЯ ПАРТІЙНОГО І ПАРЛАМЕНСЬКОГО КОНТРОЛЮ

ОМЕЛЯН БОЇТЬСЯ ПАРТІЙНОГО І ПАРЛАМЕНСЬКОГО КОНТРОЛЮ

Загрузка...

ОМЕЛЯН БОЇТЬСЯ ПАРТІЙНОГО І ПАРЛАМЕНСЬКОГО КОНТРОЛЮ

28 лютого 2017 року у приміщенні Міністерства інфраструктури під орудою голови Громадської ради при міністерстві інфраструктури Володимира СЕВРЮКОВА відбулось чергове засідання РАДИ.

Було обговорено звіт про роботу міністерства за 2016 рік та ухвалено рішення про проведення наступного засідання РАДИ  у квітні поточного року з запрошенням керівництва партії Народний фронт, керівництва фракції партії Народний фронт у парламенті та керівництва профільного комітету у Верховній раді.

Громадська рада одноголосно:

–визнала незадовільною роботу Міністерства у галузі автомобільного транспорту

–визнала незадовільною роботу Міністерства в галузі залізничного транспорту

–визнала незадовільною роботу Міністерства в галузі шляхового господарства

–визнала незадовільною роботу Міністерства в галузі морського та річкового транспорту.

— ухвалила рішення провести 6 квітня 2017 року чергове засідання Ради і запросити на нього голову партії Народний фронт Арсенія ЯЦЕНЮКА, голову фракції партії Народний фронт у парламенті Максима БУРБАКА та голову профільного комітету у парламенті Ярослава ДУБНЕВИЧА.

Що робить міністр інфраструктури Володимир Омелян? Просить своїх заступників задіяти адміністративний тиск на голову Громадської ради з метою запобігти оприлюдненню протоколу, а коли це не вдається – підписує наказ про дострокове припинення повноважень Громадської ради з посиланням на пункт постанови Кабміну про рішення Ради про саморозпуск. Такого рішення Рада не ухвалювала. На прес-конференції на запитання кореспондента інформаційного агентства УКРАЇНСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ КЛУБ НАЦІЯ Омелян відповів так: «Я підписав наказ. Причина – громадська рада не виконала більшу частину свого плану роботи. Сьогодні увечері дам розширений коментар до ЗМІ». Ні увечері, ні зранку, ні в обід коментар не з’явився.

У розмові з автором цих рядків член Громадської ради при міністерстві інфраструктури, голова правління Українського клубу Роман КУХАРУК зокрема зазначив: «Омелян лукавить, коли мовить про причину підписання свого волюнтаристського і абсурдного наказу. Істина – в иншому. Пан Омелян низкою своїх наказів настворював консультативні ради, до яких увійшли його радники (числом 52 особи), які отримують платню по трьох категоріях з коштів, що їх надають європейські партнери держави на реформування інфраструктури України. безвідповідальні радники домінують в інформаційному просторі, ходять на наради в Кабмін і парламент, а відповідальність за результати їхніх реформаторських художеств несуть керівники та співробітники департаментів, що отримують платню держчиновників з бюджету і мають достатньо иншої роботи. І тут Громадська рада одноголосно оцінює незадовільно усю роботу міністерства за минулий рік. А як звітувати за витрачені кошти перед європейськими донорами?  До того ж Громадська рада вирішила почути на своєму засіданні, як здійснюють партійний контроль над міністерством голова партії Народний фронт, лідер фракції цієї партії у парламенті і чи готова партія нести політичну відповідальність за дії Омеляна на посаді. Те ж саме стосується і парламентського контролю. Очевидно, Омелян перелякався не на жарт і партійного керівництва, і парламентського. А найголовніше – відповідальності за розтрачені кошти європейських донорів на «реофрми». Ми не тримаємось за посади в Громадській раді, але і хамства і волюнтаризму з боку міністра не потерпимо. 6 квітня засідання Громадської ради відбудеться, ми заслухаємо виступи гостей, поставимо їм незручні запитання і утворимо ініціативну групу зі створення наступного складу Громадської ради, оскільки наша каденція завершується 9 червня поточного року».

Пантелеймон НІСТРЯН.

Джерело : http://www.nacija.com.ua/?article=6223

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Тисни кнопку “ПОДОБАЄТЬСЯ” Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO