Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським у Москві, а про Донбас...

Путін заявив, що готовий зустрітися з Зеленським у Москві, а про Донбас радить говорити з представниками «ЛНР-ДНР»

Загрузка...

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий прийняти президента України Володимира Зеленського в Москві «в будь-який зручний час», якщо він хоче обговорити двосторонні відносини. 

Заяву Путіна цитує державна телевізійна компанія RT.

За його словами, якщо Зеленський хоче обговорювати проблеми Донбасу, то це треба робити спочатку з представниками «ДНР» та «ЛНР». А вже потім, мовляв, буде сенс обговорювати ці питання з представниками «третіх країн» (так він назвав Росію).

«Останнім часом чинне керівництво України зробило дуже багато кроків, що руйнують російсько-українські відносини… Це стосується ставлення до Російської православної церкви та спроби її руйнування, до російської мови та російськомовного населення», — заявив він.

Путін додав, якщо Зеленський хоче почати відновлення відносин між країнами, російська влада «буде це тільки вітати».

Нагадаємо, 20 квітня Зеленський запропонував Путіну зустрітися. Каже, що готовий це зробити «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Загострення біля кордонів

Останніми тижнями відбувається значне підвищення військової активності з боку Росії біля кордону з Україною та в окупованому Криму. Про це заявили чимало українських та західних посадовців: головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, Головне управління розвідки Міністерства оборони та президент Володимир Зеленський.

Розвідка, зокрема, повідомила, що Росія готується до дій, які мають спровокувати військову відповідь України на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Не виключають там і спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. У Росії заявляють, що війська перекидають через нібито загрозу НАТО.

НАТО й міністри закордонних справ «Великої сімки» вимагають від Росії припинити дії біля кордонів з Україною. Західні партнери (зокрема президент США Джо Байден) також заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

https://hromadske.ua/posts/putin-zayaviv-sho-gotovij-zustritisya-z-zelenskim-u-moskvi-a-pitannya-donbasu-treba-virishuvati-ne-z-nim

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO