Володимир Дудар – аферист який прикривається прокуратурою цинічно забирає в людей останнє.

Володимир Дудар – аферист який прикривається прокуратурою цинічно забирає в людей останнє.

Загрузка...

Пандемія коронавірусу завдала надзвичайно потужного удару по світовій економіці, наша держава –  не виключення. Зараз практично не знайдеш людей які б сказали, що із матеріальним становищем у них все гаразд. Як би це дивно не звучало, але COVID-19 має колосальний вплив також на діяльність різного роду аферистів. І на превеликий жаль, для бравих українських шахраїв  ця хвороба відкрила «нові двері» для збагачення на ослаблених та обіднілих людях. Цинізм та бездушність схематозів аферистів вражає, їх абсолютно не хвилює, що своїми злочинними діями – вони часто забирають із сімей «останній кусок хліба».

До нашої редакції із різних джерел постійно надходить інформація щодо різних осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Звісно, в першу чергу зацікавлення викликають персонажі із шлейфом масштабних шахрайств. Та останнім часом активно почали поступати дані про численні, на перший погляд дрібного масштабу – афери. Жителі Київщини зазначають, що до них:  то під виглядом адвоката, то під «маскою» помічника прокурорів, то у статусі радника голів району – звертаються особи, які активно пропонують допомогти вирішити проблеми що у них виникають, або проблеми які можуть виникнути якщо не скористатись їхньою допомогою.

Проаналізувавши інформацію ми отримали доволі цікаві дані – під виглядом вище зазначених «рішал» діє одна і та ж особа. Мова йде про молодого чоловіка віком 34-36 років, який часто використовує для пересування статусний автомобіль Tesla із номерами АІ0311КР. Представляється цей персонаж одним ім’ям – Володимир, тільки от прізвища різні зазначає: Мовчан, Гриценко, Грабовський, Рудич та інші. Щодо документів, то підготовлений – за потреби продивляє, та як всі  розуміємо – вони фальшиві. Зрештою, якщо розібратись, то підробити документи аферистам в наш час не складає труднощів. Нам вдалось отримати його фото і також фото автомобіля яким він пересувається. 

Володимир Дудар - аферист який прикривається прокуратурою цинічно забирає в людей останнє. Увага – востаннє його бачили на Київщині

Цією персоною виявився Дудар Володимир Віталійович 1986 року  – уродженець Якутії, Російської Федерації, а саме – Саха-Якутія Алданський с. Куранах. З малку проживав на Хмельниччині,  зараз в переважно – в Києві, має українське громадянство.

Володимир Дудар доволі відома особистість на Хмельниччині, а «прославився» він перш за все однією із найзухваліших та найцинічніших афер десятиліття в цьому регіоні. На початку 2008 року Дудар разом із громадянином Віталієм Кабарухіним заснували ТОВ «Автоцентр Юг» (код 35703165), видом діяльності їхньої фірми була торгівля автомобілями. Зазначимо, що цей напрям бізнесу був одним із найприбутковіших в нашій державі на той час. Та Дудар із своїм напарником вирішили, що заробітку на звичайному перепродажі авто їм явно замало, а тому взялись втілювати в життя колосальні схеми шахрайства. Так, з метою заволодіння коштами АКІБ «Укрсиббанк» Дудар і Кабарухін будучи у змові підшукали осіб, які не будучи обізнаними  про їх злочинні наміри, погодились отримати у вказаному банку кредити на придбання автомобілів. В результаті  шляхом підробки документів та обману вони заволоділи коштами АКІБ «Укрсиббанк» в особливо великих розмірах, які в якості кредитів буди видані одуреним ними особам. Мова йде про: 38910 дол. США; 39413 дол. США; 26400 дол. США; 39587 дол. США; 39413 дол. США; 38984 дол. США і 38704 дол. США. Разом ця сума становить 261 411 дол. США.

Якщо по простому: Дудар разом із напарником знаходили та одурювали людей, які за їх допомоги(підробка документів) отримували кредити для так-званої купівлі автомобілів. Кошти одурені громадяни зразу ж пересилали на рахунок «Автоцентр Юг», та жодних автомобілів ошукані громадяни НЕ отримували! В результаті Дудар і КО шахрайським шляхом заволоділи сумою, що перевищувала 260 тисяч доларів США!!!

Слід підкреслити, що покарання шахраїв все ж не оминуло! Так, 15 січня 2014 року Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок, яким визнав Володимира Дударя винним в скоєнні злочинів, передбачених за: ч.4 ст. 190, ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального Кодексу України! Як висновок – 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, за виключенням житла; з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих чи адміністративно – господарських обов’язків строком на 3 роки.

Як бачимо, Володимир Дудар – особа із доволі «багатим» злочинним минулим, та давайте все ж повернемось до сьогодення.

Чи не найцікавішою деталлю у теперішній діяльності Дударя є те, що він часто представляється довіреною особою Заступника Генерального прокурора Якубовського Максима Вікторовича. На думку нашої редакції зв’язок Максима Якубовського із Володимиром Дударем є практично неможливим. Та сам факт «рекламації» такої співпраці з вуст уродженця Якутії відкриває перед Дударем великі можливості для шахрайських дій. А щодо Заступника Генерального прокурора, то звісно – це серйозний удар по його репутації.

А якщо ще врахувати, що Дудар прикриваючись ім’ям Якубовського бере чималі суми коштів за вирішення різного роду питань, а дальше не виконує обіцяного, то це взагалі подвійний удар по Заступнику Генерального прокурора. В результаті схеми Дударя практично безпрограшні, адже в такому дуеті явно переважає статус Якубовського, проти якого одурені шахраєм люди явно не наважаться виступити із як мінімум заявою в правоохоронні органи. Відповідно і щодо Дударя, як довіреної особи Якубовського – питання також закриті.   

Щодо самих схем то тут все доволі стандартно: Володимир Дудар підшуковує жертв серед осіб які шукають допомоги у вирішенні питань із слідством та судами. Здебільшого люди шукають правової допомоги в рамках Закону, але потрапивши в руки шахрая у них практично іншого вибору як викласти велику суму – фактично немає. А все тому, що Дудар своїх жертв швидко ставить у безвихідне становище – його псевдо допомога переходить у рамки «якщо не заплатиш – буде ще гірше». До того ж діє він в швидко і нахабно, щоб людина немала можливості встигнути все добре обдумати. Тобто, ввійшовши в довіру прикриваючись ім’ям Якубовського, зразу заявляє про потребу коштів для вирішення справи, на все про все – буквально лічені години, максимум доба/дві. Отримавши бажані кошти – Володимир Дудар зникає, а якщо його жертви все ж на нього «виходять» – заявляє що він все передав «вище», і не від нього залежить результат…

Щодо ситуації із COVID-19,  то і тут Володимир Дудар знайшов можливість збагатись, і робить він це надзвичайно зухвало та цинічно. Так всі ми знаємо, що у період жорсткого карантину більшість підприємницької діяльності є обмеженою – саме цей «козир» використовує шахрай. Дудар під «маскою» псевдо-помічника, довіреної особи голів районних та обласних адміністрацій втирається у довіру рестораторів, власників торгових точок та інших підприємств на яких накладені обмеження в діяльності. Дальше все доволі просто – аферист пропонує «імунітет» від перевірок, штрафів і так далі. Тобто, за грошову винагороду пропонує підприємцям вести бізнес відкрито, що після «проплати» їх ніхто не тривожитиме. Пропозиція Дударя є доволі заманливою, а тому знаходяться ті, які з легкістю вручають шахраєві кошти, які коливаються від 10 тис гривень в залежності від виду бізнесу і накладених обмежень на таку діяльність. Звісно, що ніякого «імунітету» одурені підприємці не отримують і при перших же порушеннях карантинних обмежень  штрафи неминучі. Та в цей час від афериста слід давно уже простив.  

Ще однією аферою Володимира Дударя є так-зване швидке виготовлення пакету документів для виїзду закордон, зокрема у США. Варто зазначити, що цей шахрай не тільки пандемію використовує в цілях незаконного збагачення. Останнім часом, на тлі загострення ситуації щодо можливої масштабної війни Росії проти України – аферист «зайнявся швидким виготовлення пакету документів для виїзду закордон». Виїзд на постійне проживання у Францію, Іспанію, Данію, Великобританію, США та інші країни – для нього втілити являється питанням буквально кількох днів, звісно – ніхто ніяких документів не отримує. До речі, ця схема одна із найбільш дієвих у його рукаві, адже робить він все надзвичайно швидко. Знайшовши особу, переважно це сім’ї які цікавляться виїздом за кордон – втирається в довіру під маскою працівника того чи іншого посольства. Дальше запрошує жертву/жертв під стіни посольства, де й розказує «казки», що вже завтра/після завтра вони зможуть тут же забрати свої готові документи – для цього потрібно лише передати йому невеликий завдаток. Посольство за плечима, статусна автівка і фіктивне посвідчення роблять свою справу – одурені люди з легкістю віддають від 1000 до 5000 тис доларів авансу за документи які вони так і не отримають.  

Варто зазначити, що Володимир Дудар практично постійно знаходиться у полі зору правоохоронців, але через свою різноплановість діяльності, обережність та продуманість афер наразі йому вдається уникнути покарання. А коли розуміє, що от-от може бути затриманим – тікає до Російської Федерації, де й проводить кілька місяців доки цікавість до його персони не зменшиться. Так приміром було у 2018 році, коли він «заліг на дно» у місті Алдан (адміністративний центр Алданського улусу Якутії, Російска Федерація).

Звертаємось до жителів України, особливо мешканців Київщини, де останнім часом найбільше і був помічений Володимир Дудар: будьте обережні, шахрай швидко входить в довіру, прикривається різними особами із вищих чинів влади та правоохоронних органів. Захвичай розповідає декілька історій кому він допоміг із відомих людей чи фірм. Обманює жертв шляхом тиску щодо потреби вирішити ваші проблеми протягом доби/двох, адже за умовних причин(видуманих ним) тільки такі дії дадуть потрібний результат. Різко реагує на будь-які намагання його сфотографувати, документи якими користується пред’являє буквально на мить, щоб жертви не зуміли чітко запам’ятати дані. Веде себе впевнено та нахабно, якщо людина не піддається афері – залякує великими проблемами від прокуратури та органів влади. 

На даний час правоохоронці слідкують за його діяльністю, але наразі йому все ж щастить «виходити сухим із води», та це не надовго, адже з кожним днем поступає все більше сигналів щодо його нових афер.

Прохання: при будь-якому контакті із цією особою з метою вас ошукати звертаєтесь у правоохоронні органи. Також пишіть на електронну пошту: [email protected] 

https://vse.media/politika-i-vlast/92137-volodimir-dudar—aferist-yakiy-prikriva-t-sya-prokuraturoyu-cin-chno-zabira-v-lyudey-posl-dn-uvaga-vostann-yogo-bachili-na-ki-vschin.html

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO