Казахстан відмовився від символу насильства і репресій: влада країни видалили з Обеліска...

Казахстан відмовився від символу насильства і репресій: влада країни видалили з Обеліска Слави георгіївську стрічку

Загрузка...

У місті Шимкент, що в Казахстані, з головного пам’ятника Великої Перемоги демонтували георгіївську стрічку.

Повідомляє портал АНТІКОР з посиланням на ЗМІ.У країні щороку точаться дискусії про доцільність використання її в якості символу свята.З Обеліска Слави, встановленого в парку ім. Абая, була демонтована жовто-чорна стрічка, яка прикрашала монумент.

Георгіївська стрічка була встановлена ​​на монумент після реставрації разом з макетом Ордена Перемоги.Кореспондент видання зняв, як робочі знімали стрічки з пам’ятника. Відповісти на питання, чиє це розпорядження, робочі відмовилися. Отримати коментар у місцевої влади йому також не вдалося, оскільки в країні вихідний день.

Читайте також: Лобісти ПАТ «Укрзалізниця» намагаються знову провести конкурс на визначення постачальника продуктів харчування для поїздів далекого сполучення

Однак, варто зазначити, то вже кілька років поспіль в країні не вщухають дискусії про доцільність використання гвардійської стрічки як символ Великої перемоги.Деякі люди стверджують, що георгіївська стрічка є символом перемоги у Великій Вітчизняній війні, інші вважають її символом царського імперіалізму.

У 2015 році в Казахстані створили свій варіант символу святкування Дня Перемоги – стрічку блакитного кольору з казахським національним орнаментом і зображенням Ордена Вітчизняної війни.


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO