Ракети “Нептун” не дозволять Росії повністю окупувати Чорне і Азовське море –...

Ракети “Нептун” не дозволять Росії повністю окупувати Чорне і Азовське море – заступник секретаря РНБО

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос
Загрузка...

Прийняття на озброєння ракетного комплексу “Нептун” значно посилить українські військові сили і не дозволить Російській Федерації диктувати свої умови у Чорному і Азовському морях.

Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, генерал-майор Сергій Кривонос в ефірі телеканалу “Прямий”.

“Протикорабельний ракетний комплекс “Нептун” – це український продукт, який був розроблений в достатньо короткі терміни, що стосується розробки таких технологій. І треба звернути увагу, що за малий час і не за такі великі гроші ми досягли такого результату. Що це нам дає? Це нам дає спроможність… це якраз той щит і той кулак, який триматиме ворога, Російської Федерації, подалі від наших берегів.

Чому? Тому що, зверніть увагу, коли росіяни в 2014 році захопили Крим, частину наших військових кораблів вони так і не повернули нам. Чому не повернули? Тому що вони хочуть бути гегемонами на морі. Вони хочуть безпосередньо впливати на ситуацію і не мати ніякої протидії. Тому ці кораблі стоять. Вони їм абсолютно в певному сенсі не потрібні, але і нам вони їх не хочуть повертати. Тому що для них це треба підвищити рівень спроможності їхньої розвідки, засобів ураження, щоб спостерігати, і при необхідності уразити наші кораблі в разі будь-яких дій. Тому їм краще тримати Україну слабою морською державою. І вони будуть робити все для цього”, – заявив він.

За словами Кривоноса, РФ, маючи своє панування в Чорному морі та Азовському морі, хоче диктувати, а в певних моментах закривати навіть навігацію для інших кораблів, робити морську економічну блокаду нашої країни.

“Починаючи від навчань, яких вони можуть проводити велику кількість, закінчуючи будь-якими роботами. Це по-перше. По-друге, українські сильні Військово-морські сили – це якраз можлива ситуація щодо повернення нафтових і газових вишок, які є на чорноморському шельфі. Українських. І це також їх стримує.

Тому володіння таким ракетним комплексом в максимально короткі терміни значно нас посилить. Крім того, ми спочатку, як перший етап, розглядаємо питання тільки на суходолі. А в подальшому ці ж ракети можуть встановлюватися на наші кораблі. І це ще підвищує нашу дальність і спроможність по нанесенню при необхідності удару по агресору. Таким чином, це дуже важливо”, – підкреслив заступник секретаря РНБО.

prm.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO