14 квітня 2014 року – офіційно початок АТО. Війна яку політики так...

14 квітня 2014 року – офіційно початок АТО. Війна яку політики так і не наважилися назвати війною тривалістю поки сім років

Загрузка...

Війна забрала життя багатьох кращих синів України, однак ніхто так і не наважився ввести воєнний стан.

Коли у 2020 році пандемія зачепила дупи політиків вони швидко зарухалися, однак вірус дякувати Богу не забрав так багато життів як забрала та продовжує забирати війна. Що ще раз підтверджує для них це чужі діти, і чужа війна.

Не дивлячись на неправильні кроки влади, зраду політиків – ця війна показала що ми нація воїнів, нам є ким пишатися.

Низько вклоняюся кожному хто став на захист нашої країни від російського агресора.

Вічна пам’ять усім тим хто у бою загинув…
фото Afterilovaisk

http://memorybook.org.ua/index.htm
5 найкривавіших боїв:
1. Бої за Савур-Могилу – відбулися з 6 червня 2014 року по 29 серпня 2014-го. 49 бійців АТО загинули. http://memorybook.org.ua/operations/saur.htm
2. Бої за Карачун — протистояння тривало з 14 квітня 2014 року по 5 липня 2014-го. У боях загинуло близько 20 українських воїнів.
3. Бої за Донецький аеропорт – тривали з 26 квітня 2014 року по 21 січня 2015 року. У протистояннях полягло 200 кіборгів, 564 герої було поранено. http://memorybook.org.ua/operations/dap.htm
4. Бої за Дебальцеве – під час боїв на Дебальцевському плацдармі з 18 січня по 18 лютого загинули 179 українських військовослужбовців.
5. Бої за Іловайськ – бойові дії, пізніше названі Іловайським котлом, почалися в ніч на 19 серпня 2014 та закінчилися 3 вересня 2014 року. За даними військового прокурора України Анатолія Матіоса, в трагедії загинули 459 осіб.
http://memorybook.org.ua/operations/ilovaysk.htm
Найважчий 2014 рік… 1763 військовослужбовці загинули цього року за Україну
2015 рік – російсько -українська війна забрала життя у 1161 –го захисника України…
У 2016 році в ході бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції загинули 562 наші Героя
18 грудня 2016 року бойовики здійснили спробу атаки позицій українських збройних сил на так званій Світлодарській дузі. Таких вогняних нальотів тривалістю від трьох до шести годин кожен сили АТО до цього не бачили останні п’ять місяців боїв. Усього з 18 по 23 грудня під час бойових дій на Світлодарській дузі загинули 9 українських військових, 35 були поранені. Бойовики втратили 42 убитими, яких вивозили більш як 10-ма автомобілями.
У результаті обхідної контратаки в районі селища Луганське українські війська силами взводу і трьох БМП відтіснили противника з займаних позицій. Завдяки цьому українські війська отримали додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони.
2017 рік, знову біль втрат… 354 житті наших захисників забрала російсько – українська війнав…
Цього року особливо кривав ми були бої заавдіївську промзону…Вранці 29 січня бойовики почали штурм позицій сил АТО в районі авдіївської промзони. Обидві сторони мали втрати. Через обстріли російських бойовиків Авдіївка залишилася без енергопостачання і тепла. Знеструмлено фільтрувальну станцію, зупинено коксохімічний завод. 31 січня, в ході важких боїв, українські війська перейшли у контрнаступ, та захопили чимало нових позицій у бойовиків.
2018 рік… Війна знову і знову шматувала українську землю відбираючи у матерів синів…224 захисники України не повернулися додому живими…
2019 рік… Війна тривала… 170 військовослужбовців загинули цього року…
І ось 2020— Вже з початку року більше 40 загиблих…
Найгарячішими точками залишаються: Піски, Авдіївка, Широкине, Красногорівка, смт. Станиця Луганська, Кримське, Докучаєвськ….

Источник


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO