Пристайко допустив початок війни між Росією і Білоруссю

Пристайко допустив початок війни між Росією і Білоруссю

Вадим Пристайко
Загрузка...

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не виключає можливості початку війни між Росією і Білоруссю.

Про це він заявив в інтерв’ю чеському виданню Respekt.

“Кілька років тому я розмовляв з декількома білоруськими журналістами, і коли я офіційно заявив їм, що якщо вони захочуть залишитися незалежними, то зіткнуться з такою ж війною, такими ж труднощами й такими ж стражданнями, як і ми, вони не повірили мені. Можливо, тепер вони менше сумніваються”, – сказав Пристайко.

Водночас дипломат висловив надію на те, що цього не станеться.

“Звичайно, я все ще сподіваюся, що я не маю рації. Білоруси спокійні й терплячі. Але ми були спокійними та терплячими людьми – і це буде тривати доти, поки вони не почнуть вбивати вас. Тоді ви теж починаєте вбивати. Навіть якщо супротивник сильніший, то що вам ще залишається?”, – підкреслив Пристайко.

За його словами, у Мінська є два варіанти: “за допомогою закордонних партнерів бути розсудливими та спокійними – і програти, або почати боротися прямо зараз”.

Зазначимо, що останнім часом відносини між Білоруссю і Росією різко погіршилися на тлі невдалих переговорів про створення союзної держави. Білоруський лідер Олександр Лукашенко відкрито заявив, що від Москви звучать натяки на можливість приєднання країни до РФ в обмін на єдині ціни на енергоносії.

prm.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO