У РФ обурені через те, що білорус у кав’ярні Мінська зробив замовлення...

У РФ обурені через те, що білорус у кав’ярні Мінська зробив замовлення білоруською мовою

Загрузка...

У Росії стався гучний скандал через те, що житель Білорусі Араміас Міракян у кав’ярні Мінська попросив чашку чаю білоруською мовою, а не російською.

Про це повідомив білорус Павло Кірільонок на своїй сторінки в Facebook.

“Арамаіс проживає в Мінську та іноді говорить по-білоруськи, так вийшло. Злочином це в принципі не є, скоріше – великою рідкістю, і іноді викликає агресію в окремих громадян які не люблять тих, хто виділяється. А чого це кажеш не як всі, говори по-людськи, і все в такому дусі”, – йдеться в повідомленні.

Декілька днів тому Міракян зайшов з друзями до крамниці-кав’ярні цукеркової фабрики “Комунарка” у Мінську, де продавчиня відмовилася приймати замовлення у вигляді чашки чаю білоруською мовою, вона навіть пригрозила викликати охорону.

“Арамаіс теж образився, засмутився, залишив запис у книзі скарг, викликав адміністратора, отримав належні вибачення, а прийшовши додому, написав пост у Facebook з описом того, що сталося. І закрутилося”, – додав Кірільонок.

Пост Міракян був передрукований у декількох білоруських виданнях. Після чого, за нього “взялися” російські ЗМІ.

Згодом на даний інцидент відреагував уже сенатор Ради федерації Росії Ігор Морозов, про що написала газета “Взгляд”.

“Поява негативних процесів щодо російської мови, нехай навіть на побутовому рівні, це нове явище, повз якого керівництво Білорусі не має проходити. Його треба жорстко контролювати владі, в тому числі й на законодавчому рівні. Націоналізм можна порівняти з джином, випущеним з пляшки. Він підіймає голову в Білорусії через вплив України”, – заявив він.

БУКВЫ


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO