Під ударом чотири міста: Клімкін назвав нову мету Путіна в Україні

Під ударом чотири міста: Клімкін назвав нову мету Путіна в Україні

Загрузка...

Президент Росії Володимир Путін буде дестабілізувати ситуацію на півдні України, щоб взяти під контроль Одесу, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю “5 каналу”. Він очікує від Кремля “повногібридного розгойдування ситуації”.

Колишній глава МЗС спрогнозував, що окупований Донбас залишиться під російським контролем як протекторат, а потім логіка Кремля “буде побудована, щоб об’єднати Донбас”. Наступною реальною метою Кремля, на думку Клімкіна, може стати південь України.

“Не тільки тому, що це домінуючий контроль над Чорним морем. Це 100% буде. Другий момент – це можливість усіх сухопутних коридорів не тільки на Крим. Це одночасно вирішує і Молдову, і Придністров’я, і об’єднання всіх територій”, – пояснив він.

“Але дуже важливо, чого багато хто не розуміє. Так, йому потрібен і Миколаїв, і кораблі. Це одночасне вирішення для Путіна проблеми води в Крим. Ми ж ніколи не підпишемо контракт, де буде написано “Крим, Росія”. Мені хтось каже: Путін перезавантажить владу або союз з Білоруссю. Союз з Білоруссю для росіян – це таке. Вони і так вважають Білорусь своєю. А ось союз з Білоруссю і “Новоросією” з точки зору взагалі місії Путіна – це було б щось, це було б мегавнутрішньою мобілізацією. За це йому ще років 10 пробачать те, що відбувається в Росії”, – додав е ксміністр.

Клімкін очікує від Росії “повногібридного розгойдування ситуації” на півдні України.

“Буде Одеса, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя. Не знаю, як Дніпро, там є певні складнощі для них. А ось по цих регіонах буде послідовний удар”, – переконаний він.

obozrevatel.com


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO