Керівництво НАТО їде в Україну поглиблювати діалог з новою владою

Керівництво НАТО їде в Україну поглиблювати діалог з новою владою

Загрузка...

Серед основних цілей візиту Північноатлантичної ради до України наступного тижня – взаємодія і поглиблення діалогу з новою владою України. Про це заявив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков на презентації “Україна-НАТО: що на столі переговорів” у Києві, передає кореспондент УНН.

“Візит Північноатлантичної ради наступного тижня на чолі з Генеральним секретарем НАТО паном Столтенбергом стане одним із найголовніших моментів порядку денного Україна-НАТО цього року. Останній такий візит відбувся у 2017 році. Головною метою цього візиту буде послати сильний сигнал підтримки суверенітету України, її територіальній цілісності, з фокусом на Чорному Морі, і також підтримати процес реформ”, – сказав Вінніков.

Він нагадав, що візит буде здійснено не лише до Києва, а і до Одеси, де Північноатлантична рада буде займатися з військово-морським флотом, зокрема морською академією. Також, з його слів, в той самий час група з чотирьох кораблів НАТО відвідає порт Одеси на знак підтримки України, навігаційних прав України і її територіальної цілісності.

“Думаю, найголовнішою особливістю та метою є взаємодіяти з новою владою України… Альянс уже встановив дуже позитивний діалог, як зазначив віце-прем’єр-міністр (Дмитро Кулеба – ред.), і ми прагнемо його поглибити з новим Президентом України, новим урядом, і, звичайно, новим парламентом. Буде формальна сесія Комісії Україна-НАТО з Президентом України, де в центрі уваги буде стан реформ. Зокрема, союзники і Україна підіб’ють підсумки реалізації комплексного пакету допомоги Україні”, – зауважив голова представництва НАТО в Україні.

Крім того, з його слів, одним з головних запитань порядку денного буде ситуація з безпекою в Україні – зокрема на сході країни, а також в окупованому Криму та у Чорному морі.

unn.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO