Звільнений політв’язень Карпюк розповів про тортури у російському полоні

Звільнений політв’язень Карпюк розповів про тортури у російському полоні

Загрузка...

Політв’язень Микола Карпюк, якого відпустила Росія у рамках обміну утримуваними між двома країнами у форматі «35 на 35», розповів про тортури у російському полоні.

Про це повідомляє Українська правда.

«У Владикавказі… когось виводять, починають закривати йому голову кульком і скрегіт скотчу, людину вивозять на тортури. А потім його привозять у сусідню камеру, а звукоізоляція там дуже паршива, його прив’язують наручниками, ставлять на коліна, і цей крик мента: «На колени! Не спать!». А той бідолаха стогне, просить: «Дайте мені папір, я напишу все, що від мене треба. Дайте мені поспати просто». Оце найстрашніше, я це не забуду ніколи», – розповів Карпюк про найважчий спогад у полоні.

«4 ночі вивозили мене. Підключали електричний струм… але коли сам переносиш – це одна справа. А коли чуєш, як знущаються з інших – набагато складніше», – додав він.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними громадянами між Україною та Росією. Літак із 35 українцями приземлився в київському аеропорту «Бориспіль».

informator.press


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO