Ліквідація комітету з питань ветеранів є неповагою до 370 тисяч захисників України...

Ліквідація комітету з питань ветеранів є неповагою до 370 тисяч захисників України – Зінкевич

Загрузка...

Збереження комітету з питань ветеранів дозволить комплексно формувати державну політику щодо ветеранів та відстоювати інтереси і права захисників.

Про це після засідання підготовчої депутатської групи, заявила доброволець-медик, кандидат у народні депутати від партії “Європейська Солідарність” Яна Зінкевич, на брифінгу, який транслював телеканал “Прямий”.

“Ветерани – це не просто пільги, це про державну політику стосовно наших захисників. Ліквідація комітету є неприпустимою і демонструє неповагу до 370 тисяч ветеранів, до родин загиблих та поранених, які боряться з проблемами після повернення. Ми повинні приділяти достатню увагу захисникам. Багато ще не повернулись з війни. Профільний комітет у законодавчому органі є світовою практикою і продемонстрував свою ефективність”, – заявила вона.

Зінкевич наголосила, що переведення питання ветеранів у компетенцію комітету з соціальної політики призведе до його нівелювання проблем захисників України.

“Досвід функціонування держслужби в Мінсоцполітики продемонстрував, що такий підхід неефективний. Інтереси ветеранів були не достатньо проявлені», – наголосила політик.

Також вона зазначила, що відбулась зустріч між представниками ветеранського руху та новообраними депутатами, на якій обговорили необхідність створення комітету.

“Представник “Слуги народу” Дмитро Разумков не вірно трактував позицію ветеранів зробивши висновок, що вони готові відступити з позиції необхідності створення комітету. Міністерство не зможе ефективно працювати без профільної законодавчої інституції. Наша думка одностайна, і ми будемо на ній наполягати”, – підкреслила Зінкевич.

Нагадаємо, на Підготовчому засіданні партія “Слуга народу” не дала жодного голосу за збереження комітету у справах ветеранів.

За словами першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, ліквідація комітету Ради у справах ветеранів є ідеологічною помилкою нової влади.

П’ятий президент Петро Порошенко наголосив, що ініціатива “Слуги народу” щодо скорочення Комітету у справах ветеранів – це постріл у спину армії.

Раніше громадська спілка “Рух ветеранів України” закликала не ліквідовувати комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів.

prm.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO