“Неприпустимо”: Тато полоненого моряка відреагував на конфлікт Зеленського і Клімкіна

“Неприпустимо”: Тато полоненого моряка відреагував на конфлікт Зеленського і Клімкіна

Загрузка...

Батько захопленого українського моряка Василя Сороки Віктор відреагував на конфлікт президента Володимира Зеленського і глави МЗС україни Павла Клімкіна в питанні звільнення моряків. На його думку, варіант визнання полоненими своєї провини, як того хоче Росія, є неприпустимим. Про це він заявив у коментарі виданню infoResist.

“Я б не хотів, щоб наша влада сьогодні розмовляла між собою на емоціях. Тому що це не веде до вирішення проблеми. Ми добре розуміємо, що наші хлопці стали заручниками геополітичної боротьби, але одночасно вже і не є дітьми – вони військовослужбовці, офіцери ЗС. І вони не попливли на риболовлю, не попливли на прогулянку, вони виконували завдання в цілях збереження незалежності та територіальної цілісності України. Хотілося б, щоб про це пам’ятали ті, хто хоче вирішити питання. І дуже не хотілося б, щоб наші військовополонені були змушені визнати свою провину, що вони дійсно винні, а Росія – ні. Тому що з самого початку було заявлено, що вони військовополонені і ніяких законів не порушували. А ситуація складається так, що все перекручується в іншу сторону, їх поставлять перед вибором – визнайте свою провину і ви будете вдома. Я навіть не можу сказати, що робити в цій ситуації”, – зазначив він.

Разом з тим Сорока вважає, що звільнити українських моряків без американського втручання буде неможливо. При цьому він не розраховує на підтримку Європи, зокрема Німеччини та Франції.

“Німеччина і Франція виступили за повернення російської делегації до Ради Європи. Вони сьогодні стали на бік Росії. Я не знаю, яка причина, але сьогодні вони вирішили свої проблеми, їх геополітична ситуація зобов’язала дружити з РФ, а не з нами. А Україні просто показали місце, де вона повинна бути”, – зазначив Сорока.

Серед іншого Віктор Сорока розповів про стан свого сина Василя.

“Там вони і були в Лефортово, нікуди їх не перевозили. Знаю, що Василя возили на обстеження після операцій по пораненню, прописали якісь примочки, адвокат сказав, що він вже може рукою взяти склянку і може стріляти. Я йому в листі написав: син, повертайся скоріше, бо твоя допомога дуже потрібна, тому що ти можеш снова стріляти. Вирішив потролити ФСБшників, які читають ці листи”, – розповів чоловік.

Напередодні Росія направила Україні ноту, в якій просить надати письмові гарантії участі України в продовженні кримінального переслідування українських моряків у відповідності з російським законодавством. МЗС України заявив у відповідь, що пропозиція РФ “загострює суперечку між Україною і Росією щодо імунітетів військових кораблів”.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення з приводу дій Клімкіна, який, не порадившись з главою держави, відповів на ноту Росії з полонених моряків.

рекомендуєм переглянути:

prefiksblog.co.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO