Росія передала Україні затриманого рік тому капітана риболовецького судна

Росія передала Україні затриманого рік тому капітана риболовецького судна

Загрузка...

У п’ятницю, 14 червня, Російська Федерація на КПВВ “Каланчак” передала Україні капітана риболовецького судна “ЯМК-0041” Віктора Новицького, який 4 травня минулого року разом із чотирма членами екіпажу був затриманий працівниками ФСБ РФ неподалік мису Тарханкут начебто за незаконний вилов риби у Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба АП.

Екіпаж згодом відпустили, а капітан пів року утримувався під вартою у СІЗО окупованого Сімферополя. 1 листопада Віктору Новицькому було змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд, й він мешкав у Сімферополі в орендованій квартирі.

Проти капітана порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 256 КК РФ “Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням службового становища”.

Вчора відбулося засідання суду й у справі Віктора Новицького було ухвалено зняти всі обмеження на його пересування.

Віктор Новицький повернувся на материкову Україну в супроводі представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ісмаїла Халікова.

today.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO