Геннадій Ткачук: Верховна Рада ухвалила дуже важливий для країни законопроект про забезпечення...

Геннадій Ткачук: Верховна Рада ухвалила дуже важливий для країни законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної

Загрузка...

Підготовка “мовного” законопроекту тривала досить довго. За цей час Комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок.

Закон передбачає, що кожний громадянин України зобов’язаний володіти державною мовою як мовою свого громадянства. При цьому зазначається, що держава організовує курси української мови для дорослих та забезпечує можливість вільно опанувати державну мову громадянам України, які не мали такої змоги.

Законом визначені особи, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Серед них, зокрема: керівництво держави, депутати; судді, прокурори; службовці Національного банку України; особи офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом; педагоги, медики державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Наголошую, що дія цього закону не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів.

Нет описания фото.

Геннадій Ткачук


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO