Ми самі обираємо чи бути нашій армії боєздатною, чи ні. Думайте

Ми самі обираємо чи бути нашій армії боєздатною, чи ні. Думайте

Загрузка...

Давно нічого не писав. Та і сенсу? Я не блогер, не публічна особа, не піарник, не політик, не активіст. Та і загалом не лізу в ту площину. Сенсу? Кожен має займатись своєю справою, а така у мене є. Відтак те, що буде написано нижче розраховано в першу чергу на френдів, які мають думку, що в армії нічого не змінюється.

Отже. Всім відомий нашумілий скандал із оборонкою. Не буду сперечатись щодо достовірності даного скандалу, на це є компетентні органи. Однак неозброєним оком видно, що це передвиборчий “викид”, результат якого ми побачили після першого туру. І він був розрахований насамперед для населення, яке практично або повністю не розбирається в питаннях оборони держави.

Смію Вам сказати, що попри галас про “розкрадання армії” стільки, скільки було зроблено для армії за останні роки, не робилось ще ніколи. Станом на 2014 рік армія була ледве боєздатна, обідрана, розкрадена. Вона нікому не була потрібна, бо ж “брати захистять”. Але “брати” пішли війною. І ось після “братньої” агресії і почалось відродження армії. А це, насамперед, компетенція президента, як верховного головнокомандувача.

Не буду зупинятись на тому, що було зроблено. А зроблено було багато. Починаючи від банальної форми одягу, закінчуючи модернізацією та відновленням військової техніки. Я хочу зупинитись на вчорашній, без перебільшення, знаковій події для ЗСУ.

А вчора відбулись випробування сучасного, унікального, ракетного протикорабельного комплексу “Нептун” берегового базування. Ракетна зброя – це те, без чого сучасна війна апріорі не може вестись. Минув час прямих фронтових зіткнень. Перемогу визначають технології, а отже – високоточна зброя. У росіян така є. Ми її фактично не мали. А отже, проаналізувавши дану подію, можна прийти висновку, що перевага неабияк схиляється на наш бік. Агресор більше не буде так “впевнено” поводитись на нашій території. Адже наявність даного комплексу – це чудова протидія противнику.

Вам може здатися, що це було здійснено як “передвиборчий хід”. Однак я Вам із впевненістю скажу ні. Оскільки над цим комплексом працювали декілька років, відбулось кілька вдалих випробувань, докладено чимало зусиль і клопоту. Хтось скаже що “повільно”? Вибачте, а скільки часу витрачали цілі наукові інститути доби СРСР для впровадження інновацій?? Десятки років! В нашому ж випадку, одне КБ (конструкторське бюро) зробило неможливе за 2-3 роки. (Нагадую, станом на 2014 рік Україна була геть технологічно відсталою!).

І все це апріорі не могло відбутися (розробка і впровадження) без згоди президента як верховного головнокомандува, оскільки питання оборонної промисловості на пряму залежить від президента України.

Ви скажете :”Ми на це платимо податки!”. Але я вас розчарую. Всі розвинені країни за рахунок податків здійснюють фінансування армії. Відтак вони і мають сильні збройні сили. Хтось скаже “Навіщо ми їх (військових) годуємо?”. А я відповім Вам цитатою видатного полководця Наполеона Бонопарта :” Хто не хоче годувати свою армію, зрештою годуватиме чужу”. Чи не так відбулось на початку агресії? Кого зрештою годують українці на окупованій території? І повірте, на відміну від нас, їх реально обікрали.

І на останок… Що позиціонує державу, яка відбулась? Наявність законного уряду, прапору, гербу, законів, кордонів і.. збройних сил. Без якогось із цих компонентів держава вважається неповноцінною..

Тому думайте друзі. Порівняйте стан нашого війська до 2014 року і після. Це абсолютно різні армії, як технологічно, так і світоглядно.

Ми самі обираємо чи бути нашій армії боєздатною, чи ні.

Думайте.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO