Бути чи не бути черговій революції, черговому майдану?

Бути чи не бути черговій революції, черговому майдану?

Загрузка...

Після написання мною статті «Кому на самом деле выгодна борьба МВД против СБУ и ГПУ?», невеличка кількість людей вчиталася в мої думки, і не змогли прочитати між рядків те, що я мав би сказати відкрито,. Але з урахуванням ситуаціі з «свободою слова в Україні» я це зробив завуальовано.

Несподівано і приємно було отримати думки Петра Процика, який досить аргументовано це виклав. Привожу його думки, а читач сам зможе проаналізувати ситуацію в країні.

Посилання на публікацію в Фейсбуці

Петро Процюк: (https://www.facebook.com/profile.php?id=1577427649)

Хотів би отримати думку п. Ігоря Мізраха.

Україна між громадянською війною і диктатурою. Щодо сеансу залякування країни від Авакова.

Що ми побачили і почули. Спочатку демонстрація чисельності, організованості й показної від’вязаності нацдружин (аваківських тітушок). Потім погроза їх керівництва застосовувати силу на виборчих дільницях. І накінець – ніби “роз’яснення-заспокоєння” Авакова.

Тобто продемонстровано, що в державі є неконтольований державою і суспільством монстр, що об’єднав озброєні й інші організовані структури (поліція, нацгвардія, прикордонна, рятувальна, міграційна служби, охоронні структури, інше) та агресивні парамілітарні об’єднання, очолювані дуже контраверсійними лідерами з цінностями, що сповідує меншість.

Монстр, очолює який особа з непевним минулим, сумнівною мораллю, не факт, що патріот-державник.

Які загрози випливають з цієї неприємної об’єктивності.

Для Порошенка. Однобока “нейтральність” Авакова, що фактично одноосібно і всеохопно контролює виборчий процес, дескридитує його виборчі штаби, наважується навіть на провокації з участю поліції, нацьковує на нього й близьке оточення своїх тітушок, загрожує йому програшем. І змінити ситуацію Порошенко не може. Зараз він слабший навіть за Ющенка у 2006-7 роках. Бо тоді для нейтралізації і стримування міліції у того були ВВ, командувач яких підтримав Президента. Відсторонити Авакова через парламент він теж уже не зможе. Навіть якщо Порошенко переможе з невеликим відривом від Тимошенко, то підтримувані Аваковим й усіма кандидатами звинувачення в фальсифікаціях, всплеск “антикорупційної боротьби”, заявлена вірогідність силових дій, зроблять його перемогу не лигітимною. Звичайно, загальний результат виборів не залежить від того, чи відбулись вибори на окремій дільниці, якщо вони там будуть зірвані. Але, коли керовані з одного центру нацполіція і дружини влаштують бійки на окремих дільницях по усій країні – картина для світу буде гнітючою.

Для держави. В такій ситуації третій майдан стане неневідворотним. Що це означає для країни, населення якої має щось там 6 млн. одиниць зброї. Та коли орган, що мав би охороняти правопорядок, відкрито підтримуватиме Тимошенко у її боротьбі за владу. Громадянську війну.

Не є плюсом для країни й перемога Тимошенко. Маючи в своєму розпорядженні цього монстра (а вона уже відкрито пообіцяла зберегти за Аваковим посаду) вона гарантовано проведе референдум, змінить Конституцію і виборчий закон, де вибори в два тури, парламентська республіка і канцлер. Що отримаємо? Диктатуру.

Далеко не претендую на безпомилковість аналізу.

Але, якщо є хоч найменша вірогідність описаних мною подій, то чи мають державницькі сили цим нехтувати.

Посилання на матеріал в інтернеті

Мізрах Ігор:

Шановні українці! Аналізуйте думки і робіть висновоки!
Не очікував таких прямих думок від Петра Процика.
Не очікував такої прямої і правильної думки!
Він сказав те, про що умовчують! Але, це розуміють! Він написав те, що є правильним і те, що є 100% підтвердженими фактами.
На жаль, це правда!
Але, як не хочеться знову революцій і війн… Тому що, це все відкатує країну на крок назад. І все це відбувається із-за того, що хтось знову хочу захватити владу в країні!
«Коли це закінчиться?», – спитають читачі…
Напевно тоді, коли припинять ті, хто колись вкрали у громадян України їх гроші знаходячись при владі, використовувати їх для досягнення своєї власної мети!
Чи розуміють загрозливість ситуації в адміністрації Порошенка? Чи є якісь сили, що над боротьбою? Військо не беремо, бо тоді це теж громадянська війна і розвал держави.
Я не думаю, що ми зможемо щось зробити і вплинути на ситуацію… Ситуація контрольвона не народом, на жаль…..

Ігор Мізрах
політичний експерт


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO