Наказ “Убити або почому Шоколад сьогодні” Порошенко розчавлює бізнес через силовика-виконавця часів...

Наказ “Убити або почому Шоколад сьогодні” Порошенко розчавлює бізнес через силовика-виконавця часів Януковича – старшого слідчого Дмитра Любезнікова

Загрузка...

Корупція знищує Україну. Через неї ми вже багато років – одна з найбідніших країн Європи. Попри зміни президентів та депутатів, незмінною лишається корупційна система, яка служить щоразу новим господарям.

Після Революції Гідності в Україні начебто відбулася люстрація та переатестація співробітників поліції, але насправді це лише красиві назви. Слідчі та прокурори, які відкривали замовні кримінальні справи, чинили тиск на громадян та бізнес, лишилися тими ж. Серед них – доволі легендарні в своїх корупційних колах особистості. Одним із таких є Дмитро Любезніков. Офіційно він займає посаду старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Національної поліції. Насправді ж очолювану Любезніковим групу слідчих та оперативників можна назвати департаментом боротьби з іноземними інвесторами, адже він та його колеги роблять усе можливе, аби всі іноземні інвестори точно знали, що Україну треба обходити десятою дорогою, а вкладати сюди гроші просто небезпечно для життя.

Дмитро Любезніков – учень та вірний послідовник легенди корупції в МВС Григорія Мамки. Ще за часів Януковича, коли Григорій Мамка був заступником начальника Головного слідчого управління МВС Любезніков брав участь у багатьох схемах Мамки рейдерських захоплень і тиску на бізнес.

Георгій Мамка спеціалізувався на замовних справах, знищенні бізнесу конкурентів та рейдерських захопленнях шляхом тиску на слідство. У багатьох резонансних кримінальних справах, які курував Мамка, задіяний молодий слідчий Любезніков. Так, влітку 2015 року журналісти програми «Слідство.Інфо» розкрили схему вимагання хабарів з підприємців, організовану Григорієм Мамкою. Суть схеми зводилась до того, що слідчі Головного слідчого управління безпідставно відкривали кримінальні провадження і надсилали на митницю так звані листи-орієнтування з вимогою до митників блокувати товари на митниці та не проводити розмитнення. Такі дії слідчих призводили до умисного затягування процесу розмитнення товарів і наносили бізнесменам шалені збитки. Але цю проблему можна було легко вирішити – просто заплатити за відкликання такого листа слідчого. У результаті журналістського розслідування було виявлено, що такі листи-орієнтування підписував і направляв до митниці і слідчий Дмитро Любезніков. До рук журналістів потрапили десятки листів із підписом Любезнікова, які після сплати бізнесменами хабара були відкликані слідчим. Розслідування набуло такого гучного розголосу, що під тиском громадськості Мамка був звільнений з поліції. Проте його вихованець Дмитро Любезніков продовжив робити успішну кар’єру на корупційній ниві.

Навесні 2014 правоохоронці почали розслідувати діяльність колишнього голови Національного агентства з інвестицій Владислава Каськіва. Як повідомляла прес-служба Нацполіції, Каськіва звинувачували в розкраданні державних коштів на суму більше двох мільярдів гривень. Одним зі свідків у цій справі міг стати бізнесмен Олександр Ногачевський, підприємства якого мали підписаний меморандум про співпрацю з Нацагентством, очолюваним Каськівим. Ногачевський заявив, що він готовий розказати слідству все, що знає про незаконну діяльність Каськіва. І ось тут у підприємця почалися справжні проблеми. За постановою слідчого Дмитра Любезнікова, поліція провела обшуки на всіх підприємствах Ногачевського.

«В один день на всі підприємства, якими я керував і які були в мене… і в офісі, і до моєї мами, і до покійної тещі, будинок якої закритий, до племінника… практично в один день заїхало 140 чоловік у повному озброєнні, у повному камуфляжі, зі слідчими і почалися обшуки, вилучення всіх документів. Усіх поклали на землю, всіх добряче потовкли. Люди нічого не розуміли.

Керівник групи слідства був якраз Дмитро Любезніков. І за тим слідством якраз пішов арешт підприємств і забрали всі документи. Всі підприємства зупинилися», – зазначив Ногачевський.

Фактично поліція взяла участь у рейдерському захопленні підприємств. Майно бізнесмена, за рішенням слідчого Любезнікова, було передане фірмі Владислав Каськіва. Наразі Ногачевський отримав притулок в Іспанії, довівши владі цієї країни, що на Батьківщині його переслідують незаконно. Його бізнес в Україні фактично знищений руками слідчого поліції Дмитра Любезнікова.

«Я прочитав рішення пана Дмитра Любезнікова, унікальне, як мені сказали юристи, що арештовано як речовий доказ у якійсь там справі і передається третій особі на відповідальне збереження. Унікальне (рішення – ред.) тим, що третьою особою було підприємство Каськіва ТзОВ «Борисфен», яке є фігурантом якраз відмивання коштів. Підприємства були арештовані, до мене була приставлена приватна охорона. Відразу після слідчих дій, о восьмій годині вечора вийшла поліція і одразу заїхали озброєні люди – на кожне підприємство десь по 10-20 чоловік… заїхали, сильно побили людей, прострелили ногу начальнику охорони, бо він не хотів лягати на землю, як вони йому наказували. Зараз ця людина без ноги», – сказав Ногачевський.

Слідчий Любезніков отримав замовлення знищити бізнес Ногачевського і його самого. За короткий термін на його життя скоїли кілька замахів. Слідчі Нацполіції навіть не приховували, що отримали наказ на знищення бізнесмена.

«Член слідчої групи Любезнікова особисто мені сказав: «За вас стільки заплатили, що ми вас відпрацюємо до кінця», – розказав Ногачевський.

Бізнесмен публічно заявляє, що саме Дмитро Любезніков виконував замовну справу проти нього, і припускає, що саме Любезніков стоїть за організацією замахів на його життя.

«Я навіть не сумніваюся, що ці всі замахи і аварія, яку мені підлаштували, це все було створено з одного кабінету, де сидить Любезніков. Він займався замовленням щодо мене і виконував поставлені завдання», – наголосив Ногачевський.

За словами багатьох експертів, Любезніков «чистий заказушник», всі справи, якими він займається, – замовні, а методи його слідчої групи – повністю протизаконні. Це підтверджує і колишній заступник Генерального прокурора Віталій Касько. За його словами, саме Любезніков вів замовну кримінальну справу проти нього. Міжнародні організації визнали справу проти Віталія Каська сфальсифікованою та політично вмотивованою. Проте і цього разу слідчого Любезнікова не покарали за порушення закону, адже виконував замовлення із самої Адміністрації Президента.

Любезніков настільки слухняний та зручний слідчий для особливих замовлень можновладців, що на його особисте незаконне збагачення закривають очі всі антикорупційні органи країни. Ні НАБУ, ні прокуратуру, ні Департамент внутрішньої поліції нацбезпеки не турбують розбіжності в декларації слідчого і його реальний спосіб життя. Нікого не хвилює, що Дмитро Любезніков їздить на автомобілі, який не вказаний в його декларації і вартість якого становить більше 50 тисяч доларів. Звідки в нього таке дороге авто, Mazda CX-9, не може пояснити і сам Любезніков.

«Мені немає, що вам сказати. Кілька варіантів: не хочу і не вповноважений», – зазначив Любезніков.

Крім того, в декларації старшого слідчого з особливо важливих справ не зазначено дохід, який приносить ветеринарна клініка його дружини Юлії. Згідно з декларацією, за два останні роки Юлія Любезнікова отримували лише допомогу в зв’язку з народженням дитини і ані копійки прибутку зі своєї клініки «ВетПро». І це при тому що ця ветеринарна клініка – не з дешевих. Як з’ясували журналісти, клініка дружини слідчого Любезнікова користується неабиякою популярністю та заробляє чималі гроші.

Але досі жоден антикорупційний орган не пов’язав дохід клініки «ВетПро» з неофіційними прибутками чоловіка господарки ветеринарного закладу. Таким чином, спокійно спати можуть усі: і вилікувані тваринки, і слідчий Любезніков.

Спокій для Дмитра зараз – головне, адже він займається черговим важливим замовленням. Цього разу замовили американського інвестора, власника «Житомирської кондитерської фабрики» Ігоря Бойка. Іноземний інвестор подав до міжнародного арбітражу позов до України за захоплення його власності та експропріацію кондитерської фабрики. Вочевидь, Міністерству юстиції немає, чим пояснити в міжнародному суді таке дикунське позбавлення іноземного бізнесмена приватної власності. А тому вже наступного дня після подання позову слідча група Дмитра Любезнікова розпочинає кримінальне переслідування бізнесмена. По-перше, Любезнікову довелося незаконно відкрити кримінальну справу, для цього слідчий дивним чином виділяє нову кримінальну справу з уже існуючої про рейдерське захоплення кондитерської фабрики, в якій Ігор Бойко визнаний судом потерпілим. Майже два роки Любезніков саботував розслідування розбійного нападу та захоплення фабрики, а зараз зробив з потерпілого підозрюваного. Підстава для нової справи – покази директора кондитерської фабрики Євгена Гамова. Тиском та залякуваннями чоловіка змусили зізнатися в злочині, якого він не скоїв, та дати неправдиві покази проти Ігоря Бойка.

На запитання журналістів, чи визнає Гамов свою провину, він відповів: «Мені важко сказати. Слідство вважає мене винним. Я пів року вважав… не визнавав свою провину. Морально дуже важко».

Поліція з метою тиску проводить незаконні обшуки в помешканні та офісах бізнесмена, у квартирі, де мешкають громадяни США, виламують двері без присутності адвокатів та представників Консульства США. Порушуючи закон, обшукують всю офісну будівлю, де розташований офіс Бойка, навіть сусідні фірми, які не мають жодного стосунку до кримінальної справи. Слідчі просять суд заарештувати самого Бойка, при цьому не наводять доказів необхідності такої міри. Так, 1 грудня Печерський районний суд прийняв ухвалу про двомісячний арешт Ігоря Бойка. Не дивлячись на недоведеність необхідності арешту, суддя, який співпрацював з терористами фейкової «ЛНР» ухвалив рішення про арешт бізнесмена. Для всіх присутніх у залі суду очевидно, що процес – замовний, а суд перетворили на політичне шоу. Після рішення Печерського районного суду Бойка взяли під варту співробітники Печерського управління поліції. Як заявили поліцейські, американського громадянина доставлять до СІЗО. Проте машина з незаконно затриманим бізнесменом зникла на кілька годин. У Печерському управлінні поліції не могли пояснити адвокатам Бойка, де перебуває їхній підзахисний. Пенітенціарна служба повідомила, що не прийняла доставленого Бойка до Лук’янівського СІЗО, оскільки він мав очевидні сліди побоїв. Побиттям іноземного інвестору по телефону керував безпосередньо слідчий Дмитро Любезніков.

«У СІЗО разів 15 телефонували Любезнікову. Постійно вони консультувалися, що робити. Той давав їм якісь вказівки», – зазначив Бойко.

Вочевидь, фабрика Бойка настільки потрібна корпорації «Рошен», що слідчий Любезніков отримав наказ фізично знищити громадянина США. Тому і не дивно, що у виконанні замовної справи Любезнікову сприяють всі: від суддів до прокурорів, адже він знову, як у випадку з Віталієм Каськом, виконує замовлення самого Президента.

За не розслідування справи щодо захоплення майна фабрики та підробку документів на самого Любезнікова відкрита кримінальна справа, але чого боятися талановитому слідчому, коли в нього такий «дах», можна сказати президентський. Тим паче, що правосуддя Печерського суду радіокероване напряму із ГПУ…

І певно, що цей непомітний слуга корупції, як завжди, пообіцяв своїм замовникам відпрацювати американського бізнесмена до кінця.

На жаль, якщо «батьки командири» даного згуртованого неформального структурного підрозділу пов’язаного з персоною екс «сірого кардинала» зам начальника Головного слідчого управління МВС Національної Поліції України Григорія Мамки, значить близьке оточення президента Порошенко (гопОЗУ екс УБОЗІВЦІВ-банкірів: Ярема Віталій, Савченко Олексій, Гелетей Валерій — далеко не останні люди в оточенні Президента, якщо не сказати найближчі і «віддані» — наскільки морально може бути відданий міліціонер-бандит), то ось на Різницькій бенефіціаром, на даний момент, виступає особисто генеральний прокурор, в особі свого бравого комунікатора часів ще спільної роботи в МВС Бедриківського Володимира. В такий рівень корупції, фальсифікації і «безпрєдел» Україна не потрапляла навіть за часів Януковича, а з огляду на те що дана компанія контролює Печерський суд через А. Філатова і Гелетей, то результат зрозумілий…

corruptioner.life


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO