Сьогодні чорний день для Кремля: в Росії сталося те чого найбільше боялись

Сьогодні чорний день для Кремля: в Росії сталося те чого найбільше боялись

Загрузка...

На тлі повідомлень про нові санкції США проти Росії, вже другий день долар і євро на московській біржі пидвищуються в цені. В обмінниках долар коштує майже 67 рублів, євро – 75,5 рублів.

Фіксують також обвал біржових індексів і вартості акцій великих компаній. Також індекс РТС (офіційний показник стану російського фондового ринку. – Ред.) впав на 3,49% – до 1073,79 пункту.

Також падають в ціні акції найбільших російських підприємств, щодо яких введуть американські санкції. Як повідомляє “Говорит Москва“, акції “Сбербанку” в четвер, 9 серпня, дешевшають на 5,2%, обновивши мінімум з вересня 2017 року. Акції ВТБ падають на 6,3% вперше з листопада 2014-го, “Аерофлоту” – на 11,8% вперше за два роки.

На даний момент на тлі лише анонсу нових санкцій:

– курс долара на початку торгів на Московській біржі сьогодні виріс до 66,55 рублів, перетнувши позначку 66 рублів вперше з листопада 2016 року.

– курс євро підскочив до 77,17 рублів, перетнувши позначку 77 рублів вперше з 16 квітня поточного року.

– акції “Аерофлоту” після відкриття торгів подешевшали на 8,7%, акції “Сбербанку” – на 4%, акції “Русала” – на 3,3%, акції ВТБ – на 2,3%.

За інформацією Reuters, станом на 12:00 біржовий курс долара досяг позначки 66,73 рубля вперше з початку серпня 2016 року, євро – 77,33 вперше з квітня поточного року. З початку тижня рубль до долара впав майже на 4,4%.

Як повідомлялось, 2 серпня американськи сенатори представили законопроект, який передбачає “пекельні санкції” проти РФ через втручання у вибори США і агресію в Україні та Сирії. Фахивці в один голос заявляють про те що, це тільки початок, прораховуючи важкі часи для фінансового ринку РФ.

Джерело


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO