Нардепи вимагають визнати незаконними вибори президента Росії в Криму

Нардепи вимагають визнати незаконними вибори президента Росії в Криму

Загрузка...

Народні обранці України закликають Верховну Раду не визнавати вибори президента Росії в Криму. Відповідну постанову зареєстрували в парламенті. Про це повідомив один з авторів документу, народний депутат України Андрій Немировський.

«18 березня 2018 року відбулася незаконна спроба окупаційної російської адміністрації організувати в рамках виборів президента РФ голосування на незаконно окупованій території України  – Автономій Республіці Крим та місті Севастополь», – зазначив А. Немировський.

Він наголосив, що із початком збройної агресії проти України чотири роки тому і окупації півострова та частини Донеччини, Росія порушила основні принципи та норми міжнародного права, свої зобов’язання щодо поваги територіальної цілісності і суверенітету нашої держави та інші міжнародні документи.

«Саме тому Україна має визнати нелегітимними вибори президента РФ на тимчасово окупованих територіях України – в Криму та місті Севастополь. Єдині вибори президента, які можуть відбутися на території АР Крим, – вибори президента України», – додав народний депутат.

Серед ініціаторів постанови також – І. Луценко, В. Ар’єв, С. Куніцин, І. Геращенко, Ю. Мамчур, Т. Ричкова, С. Алєксєєв, Д. Білоцерковець та М. Курячий.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбулися 18 березня 2018 року в Росії та на території окупованого Кримського півострова. Європейський Союз вже оголосив, що не визнає результати голосування в окупованому Росією Криму на пост президента РФ.

politica.com.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO