Плаче Житомирщина, плаче Україна… Сьогодні, 23 лютого в с. Бастова Рудня проводжатимуть...

Плаче Житомирщина, плаче Україна… Сьогодні, 23 лютого в с. Бастова Рудня проводжатимуть в останню путь молоду красуню, військового медика 10-ї гірсько-штурмової бригади Сабіну Галицьку

Загрузка...

Плаче Житомирщина, плаче Україна…

Сьогодні 23 лютого в с. Бастова Рудня проводжатимуть в останню путь молоду красуню, військового медика 10-ї гірсько-штурмової бригади Сабіну Галицьку.

Фото Тетяны Барвінськи.

Фото Тетяны Барвінськи.

Прощання розпочнеться об 11:00 біля батьківського будинку Сабіни (його легко знайти, бо село невеличке).. Після чого жалобна процесія попрямує до сільського костелу Серця Марії, де дівчину відспівають. Похорон відбудеться о 12 год. на кладовищі села Бараші.

Сабіна загинула вдень 20 лютого 2018 року біля с. Катеринівка Попаснянського району, коли їхала надавати медичну допомогу місцевому населенню. Ворожі військові формування обстріляли транспорт медиків. Загибель Сабіни сколихнула всіх небайдужих.

Дівчині було лише 23 роки. І ховатимуть її 23 числа, в день, коли її вбивці святкуватимуть своє мілітаристське свято. Свято не захисників, а загарбників. Сподіваюся, наші хлопці достойно привітають виродків.

Вічна і світла пам’ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним і близьким…

Сержант Галицька Сабіна Станіславівна народилася 20 вересня 1994 р., мешкала в с. Бастова Рудня Ємільчинського району Житомирської області. Після закінчення сільської дев’ятирічки вступила до Новоград-Волинського медичного коледжу, де в 2014 р. отримала кваліфікацію фельдшера. Дарувати життя – таке покликання обрала для себе ця юна дівчина.

Спершу вона допомагала з’явитися на світ новому життю – працювала акушеркою в Барашівській дільничій лікарні. Потім, в квітні 2016, вступила на військову службу за контрактом, аби як військовий медик рятувати поранених. Вона була справжнім патріотом України.

Після навчання в 169-му НЦ «Десна», Сабіна потрапила до медичної роти 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, де наразі займала посаду старшої медсестри приймально-сортувального відділення. Протягом майже п’яти місяців Сабіна надавала допомогу пораненим на передовій. Це була вже друга її ротація на фронт.

В бригаді Сабіну називали сонечком, людиною з великим серцем. ЇЇ любили та поважали за стійкість і людяність. І в той же час дівчина була напрочуд відкритою, веселою, товариською, вона сяяла і зігрівала всіх справді як сонечко. В неї було багато мрій і планів на майбутнє. На жаль, їм не судилося здійснитись…

Сабіна була незаміжня. В неї залишились батьки і брат, який нещодавно також вступив на військову службу.

Спи спокійно, красунечко…

Остання шана


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO