Вічна пам’ять. Загиблі та поранені українські бійці за перший тиждень Нового року

Вічна пам’ять. Загиблі та поранені українські бійці за перший тиждень Нового року

Загрузка...

Протягом першого тижня 2017 року на війні з Росією вже троє українських бійців загинули, і ще шестеро поранені. 

Щоправда, одного загиблого керівництво української армії вважає «небойовою втратою», а про іншого – прес-центр штабу АТО взагалі не повідомив.

Отже, за офіційними даними загиблий лише один.

Про це повідомляє «Вісточка» на основі даних штабу АТО, а також інформації з місцевих ЗМІ, соцмереж, волонтерів та бійців АТО.Так, 1 січня 2018 року, в районі населеного пункту Новотошківське один військовослужбовець Збройних Сил України підірвався  на вибуховому пристрої, внаслідок чого отримав множинні поранення, несумісні з життям.
Ця смерть увійшла в офіційну статистику прес-центру штабу АТО.
Загиблий герой – Олександр Ковтун, з Сумщини, село Клишки Шосткинського району.
Олександр виконував завдання на спостережному пункті і підірвався на вибуховому пристрої. Свого часу він пройшов службу по мобілізації, потім трохи відпочив дома і 5 листопада минулого року повернувся на війну за контрактом.
Олександр Ковтун не дожив до свого 33-річчя лише кілька тижнів.

Другий військовий загинув 3 січня (за іншими даними – увечері 2 січня 2018 року) під Волновахою. За інформацією Кодимськоі районної державної адміністрації Одеської області, загиблий – Олександр Петрович Чегурко з села Шершенці. Йому було 30 років (дата народження 16.07.1987).

Старший сержант Чегурко був розвідником, служив у 28-й ОГМБ. Кілька місяців тому, напередодні Дня захисника України, його нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Нещодавно повернувся з завдання з окупованої території. Збирався одружитися з дівчиною з Донеччини, – розповіли його бойові побратими.

Щоправда, штаб АТО не згадав загибель Олександра Чегурка у своєму щоденному зведенні, далі у коментарях ЗМІ називаючи його смерть «небойовою втратою».

7 січня на війні із російськими окупантами загинув 21-річний закарпатець Василь Гринь. Юнак був родом із села Батрадь, що на Берегівщині. Він загинув від кульового поранення.

У зведенні прес-центру штабу АТО про нього не згадується.

Важливе зауваження від редакції.

Для нас, українців, всі солдати, які втратили життя у зоні АТО – загинули НА ВІЙНІ, незважаючи на обставини загибелі.Прикро, що у штабі АТО це не розуміють.

Ще страшніше усвідомлювати те, що деякі абсолютно бойові втрати у штабі замовчують…
Загальна сумна статистика Новоріччя. Втрати України на війні з Росією 1-7 січня 2018 року:
7 січня – офіційно – 1 поранений (насправді – 1 загиблий, 21-річний закарпатець Василь Гринь)
6 січня – 1 поранений
5 січня – 1 поранений
4 січня – 1 поранений
3 січня – офіційно – без втрат (насправді – 1 загиблий, 30-річний Олександр Чегурко з Одещини, якого штаб АТО назвав «небойовою втратою»)
2 січня – 2 пораненихумщини)


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO