Вигнанці всього світу єднаються: Стало відомо про таємні поставки Кремля режиму Кім...

Вигнанці всього світу єднаються: Стало відомо про таємні поставки Кремля режиму Кім Чен Ина

Загрузка...

Як повідомляють джерела російські танкери в жовтні і листопаді кілька разів перевантажували нафтопродукти на північнокорейські судна у відкритому морі.

Російські танкери постачають Північну Корею нафтопродуктами. В останні кілька місяців були зафіксовані як мінімум три подібних випадки, повідомили в п’ятницю, 29 грудня, агентству Reuters на умовах анонімності два високопоставлених західноєвропейських джерела в сфері безпеки, передають Патріоти України.

Вони нагадали, що продаж нафти і нафтопродуктів з Росії в КНДР порушує санкції ООН, накладені на режим Кім Чен Ина. При цьому одне з джерел зауважило, що немає даних, які б підтверджували участь російської влади у цих діях.

Метод контрабанди змінився після того, як у вересні агентство Reuters повідомило про те, що не менше восьми північнокорейських танкерів зробили прямі поставки нафтопродуктів з російських далекосхідних портів в КНДР, хоча в документах були вказані інші кінцеві пункти призначення вантажу. У жовтні та листопаді «російські судна кілька разів перевантажували нафтопродукти на танкери з Північної Кореї у відкритому морі», повідомило одне з джерел. Більш точних даних він не надав, пославшись на секретність. Російські МЗС і митниця відмовилися коментувати ці повідомлення на запит Reuters, зроблений 27 грудня.

Супутникові дані, які агентство змогло отримати, підтверджують, що три названих європейськими джерелами російські танкери в жовтні і листопаді здійснювали незвичайні дії. Вийшовши з російських далекосхідних портів Славянка або Находка у відкрите море, вони відключали транспондер – прилад, що дозволяє визначати їх точне місцезнаходження.

Одним з них є танкер «Витязь», який, за даними джерел, протягом жовтня перевантажував нафтопродукти на північнокорейське судно Sam Ma 2 у відкритому морі. Зокрема, 15 жовтня поточного року «Витязь» вийшов з порту Славянка і на кілька днів відключив транспондер. За документами, він повинен був забезпечити паливом риболовецькі судна в Японському морі. Російський власник танкера, зареєстрована у Владивостоці компанія «Аліса», на запит Reuters спростував наявність будь-яких контактів з північнокорейськими судами, проте в компанії не змогли підтвердити, що «Витязь» постачав паливом риболовецькі шхуни.

Опублікував: Олег Устименко

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO