Його зовуть Ітан, і він служить у Збройних Силах України. У самій...

Його зовуть Ітан, і він служить у Збройних Силах України. У самій гарячій на сьогодні точці фронту

Загрузка...

Нізащо не вгадаєте з першого погляду, звідки цей рожевощокий усміхнений юнак. Не буду тримати інтригу. Він із дуже-дуже спекотних країв. З Австралії. Його зовуть Ітан, і він служить у Збройних Силах України.

У самій гарячій на сьогодні точці фронту, біля окупованого Дебальцевого. Від початку 2016-го, з того часу, коли іноземцям дозволили служити в Збройних Силах, не так вже й багато людей з іноземними паспортами пішли воювати за Україну та українців. Таких, як Ітан, одиниці. Можливо, десятки. В будь-якому разі, навряд чи їх назбирається на цілий Іноземний Легіон. Втім, всі вони колишні військові. Ітан, наприклад, встиг послужити в австралійській артилерії. “Чесно кажучи”, – зізнався він мені, – “я не думав, що на Донбасі її застосовують так активно”.

Ми познайомились з ним в окопах на передовій, в той день, коли на стіл Трампові потрапив проект військового бюджету Америки. Цей бюджет передбачав 350 мільйонів доларів на військові потреби України. Радіолокаційні системи, артилерийські, протитанкові. Австралієць Тіллінг, дізнавшись про це, посміхнувся своєю фірмовою посмішкою, отак, як на фото, і сказав: “Знаєте, я розумію, що зброя це добре. Але я знаю, що, коли виникає загроза, Америка, Британія, Австралія, решта країн НАТО, посилають свої військові контингенти і вирішують проблему. І все, кінець війні. Тож я не не розумію, чому вони так не роблять в Україні”.

Сьогодні Трамп підписав цей бюджет. Триста п’ятдесят мільйонів для України це небагато. Маленький Ізраїль, наприклад, отримав в десять разів більше. Та ми щиро вдячні за це. Але особисто я більш, ніж Трампові, вдячний цьому парубкові. Таким, як він. Бо вони віддають за нашу свободу набагато більше, ніж американський президент.

Andriy Tsaplienko


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO