У Польщі відбудеться найбільший марш ультраправих у Європі

У Польщі відбудеться найбільший марш ультраправих у Європі

Загрузка...

Сьогодні, 11 листопада, в День незалежності Польщі у Варшаві прихильники крайніх правих поглядів зберуться на один з найбільших маршів у Європі.

Про це повідомляє AP.

За останні роки польські націоналісти залучили до ходи десятки тисяч учасників, у тому числі зі Швеції, Угорщини, Словаччини та інших країн.

Цьогоріч проявляти свої ксенофобські і расистські погляди радикали будуть під гаслом “Ми хочемо Бога”. Це фраза зі старої релігійної польської пісні, яку, до слова, цитував і президент Дональд Трамп під час візиту до Варшави у липні.

Голова антиекстремістської асоціації Never Again Рафал Панковський запевняє, що учасники маршу не сприраються на релігійні переконання, використовуючи згадану цитату.

Ми знаємо, що Дональд Трамп не дуже релігійна людина, і я думаю, що більшість організаторів теж не дуже релігійні. Але вони використовують християнство як свого роду ідентифікаційний маркер, який в основному означає бути антиісламістом зараз, – вважає Панковський.

Як зазначає видання, серед організаторів маршу Національно-радикальний табір, Національний рух і Загальнопольська молодь, а також радикальні групи, які беруть початок від антисемітських груп, активних ще до Другої світової війни.

24КАНАЛ


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO