Хакери намагалися зламати додаток управління артилерією України

Хакери намагалися зламати додаток управління артилерією України

Загрузка...
Відому під назвою Fancy Bear хакерську групу вже звинувачували у причетності до кібератак на сервери західних урядів та безпекових організацій.

Про це пише американське видання Associated Press.

Звіт видання від 2 листопада базується на аналізі цифрового списку, наданого фірмою Secureworks, яка спеціалізується на кібербезпеці. В результаті досліджень були знайдені нові детальні докази зв’язку між російськими хакерами та Кремлем. Звіт також показує, що метою операції був злам поштових скриньок 4700 користувачів Gmail у США, Росії та інших країнах.

Головний автор звіту Рафаель Сеттер у публікації на видавничій платформі Medium завантажив скріншот із даними, зібраними Secureworks, про «спробу прорватися до відомої української програми управління артилерією» від 3 квітня 2015 року.

2 листопада у розмові із Радіо Свобода Шерстюк зазначив, що Associated Press повідомляли його про те, що він був мішенню хакерів, але сказав, що саме зламу його електронної скриньки не було. Сеттер окремо пояснив, що сама наявність адрес електронної пошти у списку не обов’язково означає, що їх зламували.

Читайте також: Бити ворого його ж зброєю: На московському ТБ українець спантеличив місцевих пропагандистів цитатою з Володимира Володимировича

Додаток управління артилерією Шерстюка був предметом багатьох суперечок відтоді, як у грудні 2016 року компанія з кібербезпеки у Вірджинії оприлюднила звіт про те, що в ньому ховається шкідлива програма, розроблена групою Fancy Bear.

CrowdStrike стверджували, що українські військові втратили 80 відсотків своїх гаубиць D-30 з радянських часів через здатність шкідливих програм отримувати повідомлення та деякі локаційні дані від «заражених» пристроїв.

Зібрана інформація, на думку компанії, могла бути використана проросійськими сепаратистами у боротьбі проти українських урядових сил в Донецькій та Луганській областях. Кібервійна зіграла велику роль поряд із традиційними методами ведення війни, яка триває вже четвертий рік та забрала життя понад 10 тисяч людей.

Читайте також: “Оздоровлена десятком яєць”: У мережі розповіли про інцидент з касиркою АТБ, яка назвала Харків російським

Сам Шерестюк заперечив висновки CrowdStrike про те, що його програма опинилася під загрозою, а Міністерство оборони України заперечило, що арсенал гаубиць було пошкоджено у розмірі, зазначеному у звіті компанії.

ukrinform.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO