Користь активного відпочинку: психологічний та фізичний аспекти

Користь активного відпочинку: психологічний та фізичний аспекти

Загрузка...

Існує стереотип, що вихідний — це день на дивані, тобто час, коли можна «відіспатися» або просто нічого не робити. Однак такий тип відпочинку є малоефективним і провокує ще більшу втому. Натомість для підвищення продуктивності праці та відновлення ресурсів потрібно вміти проводити вихідні з користю та в задоволення: подорожувати, влаштовувати пікніки, отримувати новий досвід. Як наповнювати себе енергією та брати максимум від відпочинку, розкажемо далі.

Активні вихідні: користь для здоров’я

Філософ Арістотель казав, що «найбільше виснажує та руйнує людину тривала фізична бездіяльність». Чим довше часу проводити в ліжку або на дивані, тим менше хочеться рухатися, а замість відновлення сил відчувається виснаження та втома.

Аби переконатися в цьому, достатньо порівняти два типи вихідних: коли спали майже весь день та коли отримувати яскраві емоції. Після відпочинку, який змусив організм продукувати адреналін, відчувати радість та задоволення, починати робочий тиждень значно легше, ніж після пасивного проведення часу вдома.

Тому рекомендуємо дослухатися до потреб організму та відпочивати правильно:

Влаштовувати прогулянки на природі. Можна навчитися кататися на роликах разом з дитиною, піти на пішу прогулянку парком, започаткувати традицію разом з друзями влаштовувати велоперегони та купити велосипед в Одесі. До речі, веловідпочинок — один із найкращих варіантів для підтримання гарної фізичної форми та бадьорого настрою. До того ж це гарна нагода познайомитися з віддаленими закутками рідного міста, де раніше не бували.

Мандрувати автомобілем чи потягом. Вивчати нові місцини, цікаві локації — це емоційний відпочинок. Отримані враження заряджатимуть енергією, надихатимуть шукати нові маршрути, а не сидіти на місці.

Продукувати адреналін. Стрибки з парашутом, сноуборд, дайвінг, веслування на байдарках — є багато можливостей перетворити вихідні на справжню пригоду.

Кожен із цих видів релаксу зміцнюватиме опорно-руховий апарат, покращуватиме кровообіг, тренуватиме серцево-судинну систему. Як результат — мозок відпочиває, а тіло не втомлюється.

Найважливіше — свідоме бажання

Аби змінити ставлення до відпочинку та віддати перевагу активному дозвіллю перед пасивним, потрібно просто спробувати. Знайти товари для драйвового проведення часу легко в магазині Алло. Вирушити на пікнік з ночівлею та риболовлею чи навчитися кататись на водних лижах — вирішувати вам. Головне — відчути яскраві емоції та назавжди відмовитися від буденності без вражень.

Після активного проведення часу людина краще спить, почувається щасливішою, отримує багаж спогадів, які дають відчуття повноцінності життя, здобуває натхнення до роботи та саморозвитку. Замість провести черговий день вдома перед монітором, краще сісти на велосипед і вирушити в мандрівку. Організм обов’язково скаже вам «дякую».

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO