У Києві відбулася презентація фільму «Фосфор»

У Києві відбулася презентація фільму «Фосфор»

Загрузка...

У приміщенні бібліотеки Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України відбулась презентація короткометражного фільму «Фосфор» знятого за участю заслуженого артиста України, військовослужбовця ЗС України Дмитра Лінартовича.

«Фосфор» — це короткометражна стрічка з комедійною родзинкою про пригоди ветерана російсько-української війни, який повернувся з району бойових дій, проходить реабілітацію та адаптується до нормального життя. Проте, врешті-решт, повертається до своїх побратимів.

Сценарій стрічки написав батько Дмитра — український актор та режисер Костянтин Лінартович, за оповіданням Кам’янець-Подільського письменника Славка Полятинчука. Зйомки стрічки відбувались на території Хмельницької та Чернівецької областей.

Актор розповів кореспонденту АрміяInform, що стрічка є практично автобіографічною, оскільки між актором і героєм, якого він грав у стрічці, дуже багато спільного.

— Ми працювали над картиною під час моєї реабілітації після  травм та поранень, що дістав на сході України, — розповів Дмитро про кінокартину та перебіг її зйомки. Фактично робота у стрічці була частиною моєї реабілітації. — За сценарієм мій герой — військовослужбовець, також повертається з «бойових» на реабілітацію і наново вживається у цивільне життя. Життя без зміщених акцентів, життя де є світлофори, правила дорожнього руху, довгі ввічливі звертання одне до одного тощо. І тут я фактично грав самого себе, що для актора є великою розкішшю.

Дмитро Лінартович народився 22 листопада 1978 року в Києві в родині актора й режисера Костянтина Лінартовича. Першу велику роль Дмитро зіграв у фільмі «Невелика подорож на великій каруселі» 2002 року режисера Михайла Іллєнка. За 10 років вийшов другий фільм за його участю «Той, хто пройшов крізь вогонь». Восени 2021 року знявся у фільмі «Обмін» режисера Володимира Харченка-Куликовського. 


Насамкінець актор виконав під гітару свій «словоспів» — пісні, написані під час реабілітації після важкого поранення у Соледарі

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO