Санкції за ув’язнення Навального запровадять раніше ніж очікували

Санкції за ув’язнення Навального запровадять раніше ніж очікували

Russian opposition leader Alexei Navalny, charged with violating the terms of a 2014 suspended sentence for embezzlement, stands inside a defendants' cage during a court hearing in Moscow on February 2, 2021. (Photo by Handout / Moscow City Court press service / AFP)
Загрузка...

Санкції за ув’язнення російського опозиційного політика Олексія Навального запровадять раніше, ніж очікувалося. Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Замість заявленої раніше дати 3 березня, тепер очікується, що посли ЄС оголосять своє рішення 1 березня.

Санкційний список з чотирьох осіб мають офіційно оголосити наступного дня.

У жовтні Євросоюз вніс шістьох російських чиновників у «чорний список» через отруєння Навального.

Нагадаємо: Восени 2014 року Олексій Навальний у відповідь на запитання про статус Криму риторично запитав: «Крим – це бутерброд із ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?». Він визнав, що Росія порушила міжнародне право, окупувавши український півострів, але заявив, що Крим «де-факто російський».

Згодом опозиціонер зазначав, що метафора з бутербродом не найбільш вдала, але вона встигла стати крилатою.

Хоча Навальний заявляв, що Росія захопила півострів незаконно, у 2015-му в інтерв’ю російській службі Радіо Свобода і «Голосу Америки» він сказав, що «питання Криму» не вдасться швидко вирішити. Політик пояснив це тим, що там нібито мешкає 3 мільйони людей із російськими паспортами. Виходом із ситуації тоді він назвав «чесний референдум», перед яким можливість агітувати матимуть українська влада і кримські татари.

Однак вже в 2017 році Навальний заявив, що «не бачить вирішення кримської проблеми», і цю проблему, на його думку, «не вирішить ані президент Путін, ані президент Навальний».

У 2017 році Навальний визнав, що в Україні воюють російські війська, і пообіцяв вивести їх в разі перемоги на президентських виборах 2018 року (до участі в яких зрештою не був допущений). Водночас він заявляв про необхідність надати жителям Донбасу амністію та гарантії захисту від репресій. 

При цьому опозиціонер у коментарі DW називав тему України «периферійною» для внутрішньої російської політики, а її обговорення – хоч і важливим, але таким, «чого хоче Путін», аби нав’язувати свій порядок денний.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO