За фактами порушень на підприємствах «Укроборонпрому» ініційовані близько 50 кримінальних справ

За фактами порушень на підприємствах «Укроборонпрому» ініційовані близько 50 кримінальних справ

Загрузка...

Концерн «Укроборонпром» ініціював порушення близько 50 звернень в правоохоронні органи за останні півроку за фактами порушень на його підприємствах.

Як повідомляє прес-служба концерну, про це заявив перший заступник генерального директора «Укроборонпрому» Сергій Пінькас в інтерв’ю журналістам «Al JazeeraAmerica» та «The Irish Times», інформує «Публіцист».

За словами Пінькасаа, концерн нині активно співпрацює з СБУ, міліцією та прокуратурою у площині виявлення раніше існуючих злочинних схем на підприємствах оборонно-промислової галузі. Так, за результатами кількамісячної роботи виявлено цілу низку порушень законодавства колишніми керівниками заводів.

«Коли деякі безпринципні директори заводів систематично, десятиріччями незаконно заробляли гроші, а потім їх вивели на чисту воду, – вони готові піти на що завгодно. Хтось терміново йде на лікарняний, хтось просто приховується. Деякі навіть йдуть до нечесних журналістів і за вкрадені в держави та українського суспільства гроші замовляють псевдорозслідування задля дискредитування “Укроборонпрому”», – підкреслив Сергій Пінькас.

Також зазначається, що зараз концерн, впровадивши політику максимальної прозорості та відкритості, просить громадян повідомляти про всі випадки нечесної роботи працівників і, зокрема, керівників підприємств.

За фактами порушень на підприємствах «Укроборонпрому» ініційовані близько 50 кримінальних справ

В прес-службі зазначають, що одним з пріоритетів діяльності ДК «Укроборонпром» на сучасному етапі є боротьба з корупцією, іншими порушеннями чинного законодавства в усіх їхніх проявах у оборонно-промисловому комплексі.

Як раніше повідомляв «Публіцист», прокуратура взялася за суддю, який їздив за кермом п’яним і погрожував пістолетом співробітникам ДАІ (детальніше).

Джерело: publicist.in.ua