У Кадирова в Чечні почалось повстання

У Кадирова в Чечні почалось повстання

Загрузка...

Напередодні вночі, приблизно о 22 годині за місцевим часом, в селищі Чорноріччя в Джохарі прогримів вибух, повідомляють Патріоти України з посиланням на Кавказ-центр.

Бомба вибухнула на дамбі, по якій проходить автомобільна дорога. На місці вибуху були виявлені тіла 3 осіб. За попередніми даними, це можуть бути муджахиди, які переносили або встановлювали бомбу.

Місцеві мешканці повідомляють, що після вибуху в районі ринку «Беркат» була чутна інтенсивна перестрілка. Подробиці не відомі. З ночі місто перекрите. Маріонетки нагнали в Джохар велику кількість своїх збройних собак і техніки. Кадировці побоюються нових атак. Так само повідомляється, що в останні тижні в гори до муджахидів пішла група молоді.

Жителі Джохара розповідають про декілька хлопців з Масхадовського району, що пішли в ліс. Є також відомості про відхід у гори молодих чеченців з інших районів і населених пунктів. Розлючений Кадиров загрожує рідним новобранців-муджахидів жорстокою розправою і вимагає від батьків «піти в ліс і повернути своїх дітей». Тим часом тривають каральні рейди. Маріонетки затримують молодь, дивляться на зовнішній вигляд, перевіряють телефони. При найменшій підозрі хапають і відвозять на тортури. Так були закатували на смерть 4 молодих людей.

У Джохарі в останні дні викрадені близько 50 хлопців. У Гудермесі викрадені 20 місцевих жителів. Точне число викрадених в інших районах невідомо. Деяких з викрадених звинуватили в бажанні виїхати на Джихад в Сирію. Інших – в симпатіях до «ваххабітів».