Як у Львові реагують на росіян

Як у Львові реагують на росіян

Загрузка...

Львів’яни, об’єднані у творчу групу «Нове покоління», провели соціальний експеримент про те, як реагують мешканці Львова на туристів із Росії.

Ролик знімали упродовж двох днів поблизу головного залізничного вокзалу Львова. Актори підходили до перехожих, розповідали «легенду» про те, що приїхали з Росії, але їх тут не зустріли друзі.

Як розповів ZAXID.NET керівник проекту Віталій Пересада соціальний експеримент показав, що у Львові немає негативного ставлення до росіян. Не менше 2/3 місцевих мешканців виявили приязне ставлення до «російських туристів», підказали дорогу, розповіли про Львів. Дехто навіть пропонував гроші на трамвай.

Але були й такі, хто відверто ігнорував прохання акторів про допомогу після того, як вони казали, що приїхали з Росії. Однак жоден із тих, до кого підходили «росіяни», не проявив відкритої агресії.

Таким чином результати експерименту можуть свідчити як про те, що негативне ставлення до росіян у Львові – це міфи, так і про те, що у людному місці правила етикету й культури не дозволяли виходити людям за межі дозволеного.

Додамо, що автори ролика зняли у Львові кілька соціальних відеороликів про реакцію людей на підлітка, який просить сигарету, про поведінку перехожих, які бачать загублений гаманець та інші.