Фейгін: в Україні адвокатура вже майже повністю контролюється Москвою

Фейгін: в Україні адвокатура вже майже повністю контролюється Москвою

Загрузка...

За словами Марка Фейгіна, 90% російських адвокатів, які працюють у політичних справах українців – це “стукачі”.

Громадський захисник українського політв’язня Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що справа журналіста – остання в його адвокатській кар’єрі. Про це Марк Фейгін повідомив в коментарі телеканалу “Прямий”, відповідаючи на запитання, чому він продовжує займатись справою Сущенка попри позбавлення статусу адвоката.

“Перша причина, чому я залишаюсь – я вів основну справу і знаю всі її нюанси. Адвокат, який паралельно зі мною працює, він просто не знає всього. Юридичні деталі мають значення для апеляційного розгляду.

Друга причина – це довіра. Тому що загалом 90% адвокатів, які працюють у політичних справах українців – це “стукачі”. Ми не повинні мати жодних ілюзій. Тобто це або люди підготовлені напряму або ті, кого скрутили і змусили робити і казати те, що потрібно.

Третя причина – це моя остання справа. Я більше не буду цим займатись попри те, що я оскаржую позбавлення мене статусу [адвоката]. Моя адвокатська кар’єра завершена”, – наголосив Фейгін. Він додав, що хоче завершити кар’єру відправленням Сущенка додому. “Повернути її (ліцензію – ред.) мені може лише ЄСПЛ, а ви знаєте, що терміни розгляду там займають роки. Тому в цей період кримінальними справами я вже не зможу займатись. Відкрию таємницю, в Україні адвокатура також вже майже повністю контролюється Москвою.

Керівні органи вже діють у рамках взаємодії з московською адвокатурою. Тому мене не пустять ні там, ні там”, – зазначив захисник. Фейгін також підтвердив, що український консул Генадій Брескаленко потрапив до Романа Сущенка, проте детальнішої інформації про відвідини поки в нього нема. “Він збирався віддати йому передачу, в Романа лишалось у липні 2,5кг. Плюс він хотів його ознайомити з певною інформацією щодо обміну та переговорів”, – додав Фейгін.

unian.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO