Татари побоюються знищення

Татари побоюються знищення

Загрузка...

Кримські татари просять захистити їх.

Комітет із захисту прав кримськотатарського народу надіслав відкритий лист до ООН, Туреччини та України з проханням вберегти їхній народ від знищення.

На думку татар, корінний народ анексованого півострова стоїть перед загрозою винищення.

Такий висновок татари зробили на основі останніх подій. 17 січня в Сімферополі відбувалась конференція про порушення прав кримських татар і її намагались зірвати невідомі «тітушки».

На основі цих спостережень, комітет написав звернення, де стверджує, що їм загрожує небезпека.

В листі, адресованому Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну, сказано: «У результаті чергового захоплення Криму, корінне населення – кримські татари -перетворилися на об’єкт терору і фізичного насильства».

Крім того, в листі, направленому до української влади, татари просять «вивчити можливість надання кримськотатарському народу міжнародного статусу третьої сторони в російсько-українських відносинах із набуттям права самостійного звернення органів національного самоврядування Курултаю і Меджлісу в міжнародні судові інстанції».

В листі, направленому президенту Туреччини Ердогану наголошують, що розповіді російської сторони про дотримання всіх прав татарського народу є неправдою.

Татари сподіваються, що ці міжнародні суб’єкти допоможуть їм в дотриманні їхніх прав.