На вимогу запорізького нардепа СБУ перевірить факти поширення російської пропаганди «Укрпоштою»

На вимогу запорізького нардепа СБУ перевірить факти поширення російської пропаганди «Укрпоштою»

Загрузка...

Про це повідомили в Міністерстві інформаційної політики України у відповідь на депутатське звернення Ігоря Артюшенка.

Парламентар звернув увагу відомства на те, що «Укрпошта» здійснює передплату російських видань з відвертою антиукраїнською пропагандою. В компанії можна отримати каталог з понад 700 видань країни-агресора, в яких переважає пропагандистська література.

Наприклад газета «Военно-промышленный курьер», яка складається зі статей накшталт «Бой под Кругами – кровавое позорище свидомых», або посібник «Русская школа», в якому вчителів закликають виховувати дітей згідно стандартів РФ.

Російська пропаганда присутня не лише у спеціалізованих, але й в історичних і навіть бульварних виданнях, які пропонує каталог. У виданні «Жизнь за неделю. Лучшее» безліч матеріалів, які славлять політику Путіна та «борьбу за независимость республик Донбаса», пише Форпост.

У зверненні Ігор Артюшенко вимагає надати інформацію, на підставі яких нормативно-правових актів регулюється діяльність «Укрпошти» щодо здійснення передплати російських видань.

В Міністерстві інформаційної політики України  підтвердили, що викладені нардепом факти дійсно  містять ознаки спланованої інформаційної операції, націленої на підрив інформаційної безпеки України та направили запити до ПАТ «Укрпошта», ДП «Преса, Міністерства інфраструктури та Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації  України  про недопустимість поширення антиукраїнської пропаганди та необхідності вживання відповідних дій.

— Четвертий рік триває гібридна війна. Активні бойові дії агресор веде не тільки в окопах і не тільки економічними утисками, але й в медійному та політичному просторах. Наразі одна з першочергових задач для нас – захистити інформаційне поле. Те, що в ньому досі вільно діє російська пропаганда – неприпустимо.

Ми будем залучати правоохоронні органи, всі відповідні служби та відомства щоб й надалі пресікати злочинні наміри рупорів Кремля, — зазначив Ігор Артюшенко.

Раніше експерти склали та передали до Служби безпеки України перелік ресурсів, інформація з яких порушує чинне законодавство. Враховуючи, що в Міністерстві визнали наявність пропаганди в виданнях, запропонованих «Укрпоштою», наступним відомством, яке перевірить діяльність компанії, стане СБУ.

ria-m.tv


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO