Відкритий лист виконуючому обов’язки керівника «Укрпошти» п. Смілянському…

Відкритий лист виконуючому обов’язки керівника «Укрпошти» п. Смілянському…

Загрузка...

Шановний п. В. о. генерального директора!

Напередодні святкування Дня Конституції України колектив Волноваського центру поштового зв’язку отримав від Вас відповідь на наш лист, якого ми посилали зовсім не Вам. Нашого листа було адресовано міністру інфраструктури. В ньому ми просили уповноважений орган розібратись з обґрунтованістю дій керівництва «Укрпошти», яке в рекордно короткі терміни довело підприємство до рекордних збитків і в той же час здійснює заходи щодо ліквідації прибуткових підрозділів підприємства та позбавлення роботи громадян України. Зокрема, в нашому підрозділі незабаром можуть опинитись на вулиці 30% від чисельності — це 80 працівників, серед яких більшість соціально незахищені особи.

Ми вимагали від міністра відповіді про доцільність ліквідації нашого прибуткового підрозділу, який ефективно працював навіть протягом останніх нелегких трьох років у надскладних умовах АТО. Згідно зі ст.4 Закону України «Про звернення громадян», ми звернулись до органу державної влади із скаргою на діяльність керівника «Укрпошти», внаслідок якої порушено права і законні інтереси громадян України. І орган зобов’язаний був нам відповісти.

Але замість міністра (в порушення ст.14 вказаного Закону) гнівну відповідь нам надали Ви. Щоправда, досталось від Вас і самому міністру. В своєму листі Ви назвали «незаконним втручанням» його дії щодо вимоги дати пояснення з поставлених у колективному зверненні питань. Сподіваємось, що міністр відреагує на таке звинувачення. Проте, головне не в тому, що Ви державного чиновника вважаєте порушником законів, а в тому, що Ви не відповіли по суті, не привели жодних обґрунтувань доцільності ліквідації та продемонстрували незнання законів держави.

Читайте також: ОСЛІПЛЕ МІНІФРАСТРУКТУРИ: У ВІДОМСТВІ ІГНОРУЮТЬ СКАРГИ НА НЕЗАДОВІЛЬНУ РОБОТУ УКРПОШТИ

У своєму листі Ви називаєте контролюючі дії з боку державного органу «незаконним втручанням». При цьому посилаєтесь на Статут підприємства, яке при Вас і для Вас стало вільним від будь-якого втручання «товариством». Цитуєте, щоправда, дуже невдало, Господарський кодекс. Ваше «безапеляційне» посилання — це «буква», яка вихвачена з ГК і абсолютно не відповідає суті проблеми ліквідації прибуткового підрозділу. Ви продовжуєте жувати тему про «незаконне втручання». Кого? Держави? Так вона ж є власником Вашого «товариства», хоча, на Вашу думку, незаконно втручається та перешкоджає Вам з Вашими товаришами господарювати на умовах «повної господарської самостійності і самоокупності».

Проте самоокупності вже немає, державі завдано серйозних збитків, а Ви забороняєте їй втручатись. Ми уважно ознайомились із ГК та іншими українськими законами і переконані, що ставити питання найманим менеджерам — це законне право нашої держави і святий обов’язок уповноваженого нею органу. Як за рятівну соломинку Ви учепились за окрему «букву» кодексу про обмеження втручання держави, а треба було весь кодекс досконально вивчити з самого початку. Зі статтею 19 Кодексу, на яку є посилання у Вашому листі, слід почати знайомитись не з частини 5, а з самого початку, тоді буде видно, що держава таки здійснює (зрозуміло, що законно, див.ч.3 вказаної статті) контроль і нагляд за господарською діяльністю суб’єктів господарювання, вона зобов’язана забезпечити контроль і нагляд за збереженням і витрачанням коштів суб’єктами господарювання, а також забезпечити контроль у такій важливій соціальній сфері як додержання законодавства про працю.

Повертаючись до головного — обґрунтованості і законності ліквідації, про що у Вашому листі аж нічого немає, законодавство України вимагає, що будь-яка ліквідація чи реорганізація має рахуватись з інтересами учасників, більше того, вона має забезпечити захист інтересів всіх учасників, включаючи колектив підприємства, споживачів, партнерів і кредиторів. Щодо партнерів «Укрпошти», нам чи не найбільше небайдужа доля видавців періодичних видань, які протягом десятиліть були нашими надійними партнерами. В сьогоднішніх умовах ліквідації поштових підрозділів вони перетворюються на заручників ситуації.

Читайте також: Рейдерские захваты пляжей в Коблево связаны с сомнительными решениями главы местного совета

Від Вашого з товаришами втручання у сферу розповсюдження періодичних видань інформаційне поле держави заросте бур’яном, а українська пошта втратить унікальну, вибудовану багатьма поколіннями поштовиків систему розповсюдження періодики.

А поки що Ви активно користуєтесь для власної реклами українськими ЗМІ.Та за гучними лозунгами, які Ви проголошуєте перед мікрофонами і диктофонами, про те, що «Укрпошта» один із найбільших роботодавців у державі, стоїть прикра дійсність — за короткий термін Вашого керівництва чисельність працюючих скоротилась більш як на три тисячі. Продовжується ліквідація підрозділів і скорочення персоналу, за якими, як показав досвід, в тому числі і скорочення накладів української преси.

Заходи, що сьогодні вживаються під Вашим керівництвом в «Укрпошті», не відповідають не тільки інтересам колективу, партнерів, споживачів, а й інтересам власника, яким є держава Україна, взагалі. Саме дії найнятого державою керівництва «Укрпошти» на чолі з Вами є незаконним втручанням (без лапок) у діяльність державного підприємства і суперечать не тільки Господарському кодексу, а й підпадають під дію інших нормативно-законодавчих актів по боротьбі з економічною злочинністю і корупцією.

Щоб забезпечити гарантоване Конституцією і визначене Господарським кодексом «оптимальне узгодження інтересів суб’єктів господарювання і споживачів, різних суспільних верств і населення в цілому» (гл.2, ст.9 ГК), суб’єкти господарювання, зокрема видавці і інші наші партнери, а також споживачі та колективи підрозділів «Укрпошти», які саме є представниками різних суспільних верств і населення України, повинні самі стати повноправними представниками держави і безпосередньо обстояти свої законні інтереси та захистити свої конституційні права. Конституція України дала нам в руки необхідні права.

«Єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо», а не тільки «через органи державної влади та органи місцевого самоврядування» проголошує ст.5 Конституції України. І ми рішуче налаштовані на боротьбу за своє конституційне право на працю. Ми готові обстоювати свої законні інтереси до кінця — до рішучої перемоги. Наостанок звертаємось до Вас: поважайте Основний Закон цієї держави, яка найняла Вас на роботу, вивчайте українські закони, а не махайте перед очима народу «буквами» незнайомих вам кодексів.

Понад 40 підписів

Голос Украины


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO