Європейська новинка 2021 на стоматологічному ринку України

Європейська новинка 2021 на стоматологічному ринку України

Загрузка...

З розвитком стоматології на стоматологічному ринку з’являється все більше і більше різних матеріалі та інструментів. Зазвичай всі звикли вже до перевірених матеріалів і не мають бажання, щось пробувати нове. Проте мало хто задумується над тим, що новинка може бути не гірша, а навіть краща. І не тільки по якості, роботі, а і ціна може бути нижчою.

У 2021 році на стоматологічний ринок України зайшла європейська новинка. Норвезька компанія F&A Medical займається виробництвом витратних матеріалів для стоматологічного сектору. Підприємство в Норвегії виробляє матеріали з використанням інноваційних технологій і останніх розробок стоматологічної сфери.  Серед широкого асортименту матеріалів компанії F&A Medical найпопулярнішими є це композити, лайнери й фарби. 

На сьогодні поширеною проблемою в практиці стоматолога є вибір реставраційного матеріалу. Серед великого вибору продукції іноді важко знайти необхідний універсальний матеріал, який буде давати чудові показники в різних типах реставрації. Далеко не завжди навіть ті матеріали, які не один рік у продажу можуть задовольнити вибагливого професіонала. На допомогу в цьому приходять новачки, які стають чудовою альтернативою. Таким універсальним новим засобом є MerFill NANO LC.

Цей реставраційний матеріал містить у собі результат передової розробки. Складовою частиною є мономери та олігомери. А завдяки високій концентрації та збалансованому розподілу різних смол, наповнювача, пігментів, MerFill NANO LC має високі показники щодо пластичності, а також надає результату винятковий ефект “маскування хамелеону” завдяки відображенню, переломленню та дисперсії світла на ньому. Наногібридний наповнювач тримодального типу складається з неагломерованого рентгеноконтрастного скла, оксиду кремнію та кластеру. Він стійкий, але, в ту саму чергу не клейкий, піддатливий до трансформації, що значно полегшує процес використання матеріалу, це особливо помітно при виконанні масштабних реставраційних робіт. Якщо порівняти ADA та ISO стандарти для композитних реставрацій, продукція F&A Medical значно перевищує необхідні показники. Матеріал має три групи відтінків: напівпрозорі, універсальні відтінки дентину, та непрозорі відтінки. Всі відтінки мають ефект флюоресценції максимально схожий до звичайних зубів. Полірування легке та високоякісне. 

Також хорошою новинкою компанії F&A Medical є MerFill Micro – це універсальний мікрогібридний реставраційний композит, особливістю якого виступає BIMODAL. Композит поєднує в собі високий рівень полірування і високу естетику. Має 4 групи відтінків: прозорі, емалеві, дентинні та непрозорі. Має високу естетику і полірування. Серед матеріалів представлених вже на ринку MerFill Micro є аналогом Gradia Direct, Estelite Sigma Quick.

Стосовно матеріалів які використовуються для бокової групи зубів широкого застосування набули матеріали, які містять в собі фтор. Серед асортименту компанії  F&A Medical це Merfill Bulk – це світлотвердіючий, рентгеноконтрасний, фторовмісний композит. Він призначений для пломбування в ротовій порожнині першого і другого класу і відрізняється високим рівнем прозорості і низькою усадкою в ході полімеризації. Це дозволяє застосовувати матеріал шаром до 5 мм.

Також композит відрізняється м’якою консистенцією, що дозволяє професіоналу комфортно моделювати і адаптувати його в ротовій порожнині, заповнюючи усі нерівності. Застосовують MerFill Bulk при відновленні культі зубу в сендвіч техніці, в якості заміщуючого дентину при базовому шарі матеріалу в процесі реставрації першого і другого класів.

Компанія F&A Medical також розробила композитні фарби, які необхідні для повноцінної реставрації. Унікальна консистенція дозволяє проводити практично всі необхідні маніпуляції з матеріалом під час реставрації. Фарби легко покривають необхідні поверхні, це завдяки пошаровому нанесенню за допомогою спеціалізованної насадки або кисті. Фарби легко піддаються фотополімеризації. Завдяки універсальності, фарби використовують під час прямих, та непрямих реставрацій індивідуального характеру. Також можна застосовувати у якості маскуючого агенту для зубів, в яких помітно змінені кольори тканин. Звісно, при високій кваліфікації лікаря, їх можна застосовувати у багатьох інших напрямках реставраційних робіт.

Фарби MerFill Paint мають такі відтінки: коричневий (FCP Brown), помаранчевий (FCP Ochre), білий (FCP White), сіро-блакитний (FCP Grey), чорний (FCP Black). Не дивлячись на новизну продукції та аналоги, MerFill Paint вже має високу оцінку серед стоматологів, які займаються реставраційними роботами. Вони гідно оцінили якість матеріалу, його виняткові особливості, та новаторський підхід у виробництві та розробці  F&A Medical.

Жодна стоматологічна реставрація не проходить без підготовки необхідної основи для робіт. Одним з ключових моментів в цьому процесі є забезпечення робочої поверхні якісною базою. В цій якості використовують так звані лайнери. Це особливий прокладочний засіб, який повинен мати високі адгезивні показники щодо дентину та біосумісності. Найновішим та самим передовим у розробці є MerFill LINE за виробництвом норвезької компанії F&A Medical. Це надсучасний однокомпонентний лайнер, рентгеноконтрастного типу. Він відрізняється від своїх аналогів вищими показниками якості. Однією з особливостей, які характерні для цього лайнеру, є довгочасний процес виділення фтору. Адже до складу виробники включили комплекс фторидів, гідроокис кальцію та гідроксиапатит. 

Ну і звичайно як же обійтися без адгезива. Норвезька компанія F&A Medical представляє свій універсальний, однокомпонентний бонд MerFill BOND, який забезпечує якісну адгезію з емаллю, дентином, будь-якими композитами, керамікою та металами. Особливою відмінністю MerFill BOND є відсутність ацетону та інших компонентів, які можуть подразнювати пульпу. Простота експлуатації продукту дозволяє використовувати його на початкових рівнях професійної діяльності. Також цьому сприяють високі адгезивні властивості та багатогранна сумісність з матеріалами, які використовують при реставрації.

І хоча дана продукція не так давно на стоматологічному ринку України, але вже завоювала багато схвальних відгуків у практикуючих стоматологів. Щоб особисто переконатися у норвезькій якості виробництва, завітайте до сайту dental-group.com.ua, що належить українському постачальнику стоматологічних матеріалів за низькими цінами Dental Group.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO