Оформленим на неповну ставку тепер нараховується не повний стаж

Оформленим на неповну ставку тепер нараховується не повний стаж

Загрузка...

З 1 січня цього року вступає в силу норма закону, згідно з якою мінімальна зарплата має становити 3200 грн.

Однак ще задовго до цього експерти, аналізуючи наслідки таких змін, зазначали, що це може призвести до масового скорочення працівників або переведення їх на півставки. У зв’язку з цим, працівникам, які погоджуються на такі умови варто пам’ятати про страховий стаж.

Його наявність забезпечує призначення пенсії при досягненні пенсійного віку. Так, працівникам, які не будуть оформлені офіційно, та за яких не буде сплачуватись єдиний соціальний внесок (ЄСВ), не нараховуватиметься і страховий стаж.

Тим, хто буде оформлений на півставки, зараховуватиметься неповний страховий стаж – один місяць страхового стажу зараховується, якщо за людину сплачується повна сума соціального внеску. Якщо сплачуватиметься половина, то два місяці зараховуватимуться як один.

Відповідно, два роки роботи зарахують як один рік страхового стажу. Нагадаємо, чоловіки матимуть право на призначення пенсії, якщо мають 35 років страхового стажу, а жінки – 30 років. З них обов’язково має бути 15 років страхового стажу. Якщо їх немає, пенсія працівнику не призначається. Тоді людина має право на соціальну допомогу від держави, яка є значно меншою мінімальної пенсії.

Джерело : http://spilka-poshtovikiv.blogspot.com/2017/01/oformlenim-na-nepovnu-stavku-teper-narakhovuetsya-ne-povniy-stazh.html


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO