У Житомирі до Небесної Сотні “активісти” зарахували п`ять “беркутівців” (фото доказ)

У Житомирі до Небесної Сотні “активісти” зарахували п`ять “беркутівців” (фото доказ)

Загрузка...

У Житомирі 20 лютого, як і по всій Україні, вшановували пам’ять Небесної Сотні. Однак у якийсь момент щось пішло не так – на новому банері з’явилися портрети людей, які стояли по той бік барикад зі зброєю.

Напередодні річниці трагічних подій Революції Гідності у Житомирі вирішили замінити старий банер на новий. Однак після оновлення виявилося, що до числа героїв Небесної Сотні зарахували п’ятьох загиблих «беркутівців». Таке поєднання викликало шквал обурення серед житомирян.

На думку заступника голови комісії з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби зі злочинністю при Житомирській ОДА Ігоря Малі, цей інцидент не був випадковістю. «Була досить велика комісія і обговорювався цей банер не один день, тобто помилки там бути не могло. Просто перевіряли реакцію людей – як вони сприймуть.

Цим «наплювали в душу» матерям, друзям, дружинам і дітям тих, хто загинув на Майдані в ці пам’ятні дні, – говорить Ігор Малі. – Ця група людей (причетна до замовлення й виготовлення банера – прим.ред.) усім досить відома – це група Арашуняна. Коли був помічений цей факт, вони ввечері з Пучичем прибігли й заклеїли обличчя “беркутівців” прапором України. Наступного дня представники «Правого сектору» зірвали цей банер, і Арашунян прийшов зі своєю групою й повісили такий самий, тільки вже без “беркутівців”».

Ігор Малі переконаний, що це – вандалізм і виклик суспільству, не мають лишитися безкарним.

«Ми розуміємо, що “беркутівці” віддавали життя, виконуючи накази Міністра оборони і Міністра МВС. Якщо їх пам’ять хочуть увічнити – для цього у нас є УВС, є пам’ятна дошка, є стелла, де можуть вибити їхні прізвища, бо люди загинули, виконуючи свій обов’язок. Але їм не місце на стенді пам’яті Небесної Сотні», – переконаний заступник голови комісії з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби зі злочинністю при Житомирській ОДА.

Також Ігор Малі повідомив, що за тією інформацією, якою вони наразі володіють, макет банеру розроблявся управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради і друкувався коштом місцевого бюджету.

Другий же банер, який зараз висить перед облдержадміністрацією, друкувався коштом члена виконавчого комітету Руслана Годованого. «Ми не залишимо цього і з’ясуємо, хто за цим усім стоїть», – наголосив Ігор Малі.

В одному з реєстрів журналісти «20 хвилин» знайшли платіжку щодо транзакції на суму 3500 грн між управлінням у справах сім’’ї, молоді та спорту ЖМР і ТОВ «Меджик прінт», датовану 16 лютого цього року. Однак начальник вищезазначеного управління Ірина Ковальчук спростувала інформацію щодо їхної причетності до замовлення і виготовлення банера пам’яті героїв Небесної Сотні й повідомила, що даний платіж стосується іншого замовлення.

Хто допустився прикрої помилки, котра поставила «на вуха» все місто і де тепер скандальний банер – поки що лишається незрозумілим.

received_1796647373988405
Посилання на джерело: https://zt.20minut.ua/Podii/vshanuvannya-pamyati-nebesnoyi-stoni-peretvorilosya-na-skandal-10587124.html

 

Читайте больше : В кого ще є сумніви, що Україна переможе у цій війні?! Слава Україні!

Підписуйтесь на нашу сторінку, POLITINFO, у Фейсбуці. Тисни кнопку “ПОДОБАЄТЬСЯ” Ризикуй знати набагато більше.

Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO