Відповідь Сергія Пашинського на закид, щодо рейдерства Житомирських Ласощів

Відповідь Сергія Пашинського на закид, щодо рейдерства Житомирських Ласощів

Загрузка...

Девізом школи, в якій навчалися мої діти, був вислів Еммануїла Канта: «Май мужність користуватися власним розумом.»

По технічним причинам я рівно тиждень не мав доступу до Facebook. Сьогодні зранку, зайшовши в мережу дізнався, що за останні 10 днів я у «рейдерський спосіб» захопив пів-України.

Особливо розчулила новорічна історія про криваве захоплення фабрики «Житомирські ласощі». Я можливо б і не реагував на цю примітивну брехню, але в особисті повідомлення було дуже багато подібних дописів, як, наприклад від такого собі Дмитра Щеглова:

«Пашинский вы со своим рейдерством опозорили всю страну снова. Извольте обясниться…» (авторська орфографія збережена)

Шановний Дмитро і всі ті, хто з таким завзяттям копіює проплачений рейдерами бруд! Вчіться користуватися власним розумом!

Історія рейдерського захоплення «Житомирських ласощів» почалася ще у 2010 році, коли в американських інвесторів нахабно відібрали їх власність. Дуже докладно про це ще у 2013 році написали журналісти «Голосу Америки»: http://www.golos-ameriki.ru/…/cis-ukraine-zhit…/1629952.html

Подібне розслідування також було проведено раніше, у 2012 році, на інформаційному ресурсі «Лівий берег»: http://lb.ua/…/133277_obezdoleni_strashni_istorii_na_nich.h…

До речі, після цього розслідування на головного редактора сайту – Соню Кошкіну – було сфальшовано кримінальну справу, а сам сайт був на межі закриття.

В квітні 2010 року я допомагав звільнити з під варти голову правління ЗАТ «Житомирські ласощі», оскільки я був впевнений, що його затримання мало політичне підґрунтя – колектив фабрики підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах 2009-2010-го року. В цей час, згідно заяви голови спостережної ради та акціонера ЗАТ «Житомирські ласощі» – Лєшинського Ю. Л., такий собі пан Ігор Бойко (на той момент він мав відношення до управління підприємством) та Андрій Портнов захопили дане підприємство. При чому зроблено це було в зухвало-кримінальний спосіб. Підприємство ЗАТ «Житомирські ласощі» було ліквідовано, а його майно було приєднано до ТОВ «Будстайл», яке належало Бойку.

Після усунення Януковича від влади, враховуючи що подібних історій було десятки, під моїм головуванням в березні 2014 року була створена міжвідомча робоча група про запобігання та ліквідацію фактів рейдерства під час правління режиму Януковича – http://www.president.gov.ua/…/vidbulosya-zasidannya-robocho…

Згідно інформації співвласника швейцарської компанії Delta Capital, власника 95% ЗАТ «Житомирські ласощі» – Лєщинского Ю. Л., робота цієї групи дала необхідний поштовх у відновленні законності навколо ситуації щодо ЗАТ «Житомирські ласощі» – http://censor.net.ua/…/sovladelets_jitomirskih_lasoschv_les…

23 грудня 2015 року Вищий Адміністративний Суд поставив крапку в цій справі – http://censor.net.ua/…/vasu_prinyal_reshenie_po_povodu_vlad… , але крапка ця була виключно в юридичній площині. Фактично, наскільки я розумію, станом на сьогодні ЗАТ «Житомирські ласощі» не відновило свою роботу, тому що кримінальна банда, яка захопила підприємство ще у 2010 році не збирається віддавати вкрадене. Перед новорічними святами для перешкоджання рішення суду на територію фабрики Бойком та його подільниками було загнано сотні так званих «тітушок». Використання даних методів – неприпустиме. І я вважав і вважаю, що правоохоронні органи ЗОБОВ’ЯЗАНІ в рамках Закону оперативно реагувати на подібні провокації.

Такий собі Ігор Бойко (його та Андрія Портнова власники фабрики звинувачують в рейдерському захопленні) та його кримінальні подільники, користуючись колосальними фінансовими ресурсами вкраденого підприємства, останнім часом стали частими гостями та головними спонсорами псевдо-анти-корупційних форумів (http://blogs.pravda.com.ua/authors/chornovol/567bd1366a6b3/), витрачають шалені гроші на всілякі замовні журналістські матеріали та прикормили цілу плеяду штатних «борців з корупцією».

Враховуючи величезний суспільний резонанс навколо цієї теми, я зроблю все можливе, щоб всі злочини цих панів були об’єктивно розслідувані, а ЗАТ «Житомирські ласощі» були повернуті законним акціонерам.

http://censor.net.ua/video_news/362679/sovladelets_jitomirskih_lasoschv_leschinskiyi_oproverg_informatsiyu_o_reyiderskom_zahvate_fabriki_pashinskim

Джерело : Сергій Пашинській сторінка у Фесбуці