Федір Христенко: Прожитковий мінімум, це не просто цифри, це майбутнє народу

Федір Христенко: Прожитковий мінімум, це не просто цифри, це майбутнє народу

народный депутат Украины Фёдор Христенко
Загрузка...

В нашій країні прожитковий мінімум встановлюється Кабінетом Міністрів і затверджується Верховною Радою і з 1 січня його загальний показник становить 2027 грн, для працездатного населення 2102 грн. Саме визначення «прожитковий мінімум» являє собою оціночну вартість матеріальних та нематеріальних цінностей потрібних для нормального функціонування організму людини. Ця цифра повинна включати ціну набору продуктів харчування, можливість збереження здоров’я, потрібний набір непродовольчих товарів, та мінімальний набір послуг необхідних для забезпечення основних соціальних та культурних потреб людини. Та кожен з нас прекрасно розуміє, що людина на ці кошти явно не проживе. Ці гроші аж ніяк не є реальним мінімумом якого людині може бути достатньо бодай для існування, це навіть не говорячи вже про забезпечення соціальних та культурних потреб. Та буду відвертий, більшість депутатів напевне навіть не орієнтується чи реально можна прожити за такі кошти, адже із буденним прожитковим набором вони не стикаються. Вважаю, що затверджуючи низький прожитковий мінімум депутати підкреслюють, що їм просто наплювати на народ.

Є й ті, а їх більшість, що голосуючи за таке знущання над народом внушають оточенню, що прожитковий мінімум це лише цифри які ніяк не впливають на долю українців. Ця когорта стверджує що ніякого економічного значення дана цифра не має, вона використовується лише для розрахунків без будь-якого смислового наповнення. Та насправді, занижуючи прожитковий мінімум у нас крадуть майбутнє.

Картинки по запросу "Прожитковий мінімум"

Цифри прожиткового мінімуму в Україні взагалі не збігаються із реальністю потреб народу. Більше того, він практично постійно відстає від темпу росту інфляції. Від прожиткового мінімуму залежить: формування розмірів мінімальної зарплати, формування мінімальної пенсії, визначення розмірів соціальної допомоги, формування рівня стипендій, і так далі. Також він має прямий вплив на формування місцевих та бюджету України; визначення права на призначення соціальної допомоги; визначення державних соціальних гарантій і стандартів соціального обслуговування та забезпечення у галузях охорони здоров’я та  освіти; встановлення величини неоподаткованого мінімуму доходів громадян. До того ж він є головним інструментом для утворення практично всіх соціальних нарахувань. Прожитковий мінімум є основою реалізації соціальної політики, а тому можу чітко підкреслити – від його розміру безпосередньо залежить доля майбутнього українців.

Впевнений, що на ці мої твердження знайдеться багато скептиків, які будуть висловлюватись що такий крок може призвести до великого дефіциту бюджету, інфляції і так далі. Та, на мою думку,  він  буде  важкий лише у перехідний період. А вивівши цю цифру до реального рівня життя українців ми здобудемо: нормальні пенсії, зарплати та в загальному соціальні гарантії функціонування людини. В час голосування за прийнята «Бюджету 2020» я його не підтримав, адже в ньому першочергово побачив цю ганебну цифру прожиткового мінімуму. Тому закликаю всіх нардепів і новий Уряд переглянути цей показник і відповідно збільшити його.

Люди потребують позитивних змін, тому давайте нарешті це робити, а не займатись популізмом.  


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO