Вимагали 50 тисяч доларів: на Черкащині «екологи» шантажують підприємців

Вимагали 50 тисяч доларів: на Черкащині «екологи» шантажують підприємців

Загрузка...

Громадський активіст – безкорисне покликання і робота «за ідею» чи професія, яку можна перетворити на прибутковий бізнес? Як псевдоборці за екологію створили схему заробітку на підприємцях та ще й під прикриттям благодійного фонд – розслідував. Артем Поліковський.

До редакції «СтопКору» потрапила одна з інформаційних листівок, яку підготували активісти «Фонду громади Драбівщини» на Черкащині.

«Бродячі собаки та гризуни розносили інфекцію по всьому району», «Куди продали нашу землю?», «Створила за лічені хвилини екологічну катастрофу», «Хоче владу захопити. Не бійтеся їх, ми з Вами» – ось лише декілька прикладів меседжів, які поширюють так звані екологи, дискредитуючи місцевих бізнесменів.

А ось і самі підприємці. Та з розмови складається враження, що вони не бандити, а навпаки – жертви.

«Все почалося з того, що до мене приїхав в гості певний чиновник з Драбівської районної ради, попросив коштів для комерційної організації – на дороги. Я відмовив. І буквально в дуже короткий термін у Фейсбуці з’явились пости про те, що нібито є такі люди, які займаються дуже не гарною діяльністю, обманюють державу тощо. Потім з’явилися листи від ГО до поліції… до нас приїхали з перевірками», – розповідає засновник аграрних підприємств Сергій Саранюк.

Як зауважує бізнесмен Сергій Буцько, у своїх виступах, оцінках, роликах на YouTube «активісти» не лише поливають своїх жертв брудом, а й погрожують їм.

Попри різний бізнес обох підприємців, у них є дещо спільне: у обох вимагають чималенький хабар в обмін на припинення інформаційної атаки.

«Невідома мені особа підійшла до мене й каже: щоб цього всього не було, всіх цих негараздів – заплати гроші, і все воно потухне й не буде нічого. Я тоді зрозумів, згадавши 90-ті роки, що це нова форма заробляння грошей через ГО. Вимагали суму 50 тисяч доларів», – додає Сергій Буцько.

У місцесвого підприємця вимагали 50 тисяч доларів

Усе сказане свідчить про те, що черкаські «екологи» – не зовсім ті, за кого себе видають. Тож команда «СтопКору» вирушила на Черкащину, або розібратись, за що саме і кому підприємці мають заплатити десятки тисяч доларів.

stopcor.org


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO