Роман Труба судився з місцевими радами через їхню підтримку Євромайдану – “Спостерігач”...

Роман Труба судився з місцевими радами через їхню підтримку Євромайдану – “Спостерігач” – відео

Загрузка...

Нинішній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба у 2013-2014 роках активно оскаржував у судах рішення місцевих рад на підтримку Євромайдану. Про це йдеться у розслідуванні програми “Спостерігач” на “5 каналі”.

Листопад 2013 року. На Майдані Незалежності в Києві саме починаються протести. Зі Львова до Києва вирушають автобуси з мітингувальниками. Але їм намагаються перешкодити, перекриваючи трасу. Чиновник львівської мерії Андрій Шевців втручається в ситуацію.

Але невдовзі отримує від тоді ще прокурора Пустомитівського району Романа Труби підозру – мовляв саме він перекрив трасу. Справу проти євромайданівця Шевціва прокурор вів особисто. Сьогодні Шевців відмовляється говорити про Трубу – з політичних мотивів. А відео, де він згадує цей інцидент, було видалено з мережі.

'Спостерігач' – Роман Труба
‘Спостерігач’ – Роман Труба5 канал

Як прокурор району Роман Труба неодноразово позивався до Пустомитівської райради та місцевих сільрад, вимагаючи скасувати їхні рішення на підтримку Євромайдану.

'Спостерігач' – Роман Труба
‘Спостерігач’ – Роман Труба5 канал

“Він дуже наполегливо оскаржував. На відміну від інших прокурорів, які займалися тим самим”, – згадує нардеп VIII скликання Тетяна Чорновол.

Суди тоді радо підтримували позови прокурора – аж поки Революція Гідності не перемогла. Після чого прокурор Труба раптово відкликав решту своїх позовів. А згодом – звільнився. Якраз напередодні ухвалення закону про люстрацію.

Деталі – дивіться у відео:

5.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO