Ігор Кушнір: Доля будівництва в ВВП значно нижче потенціалу

Ігор Кушнір: Доля будівництва в ВВП значно нижче потенціалу

Загрузка...

В Україні частка будівельної галузі в структурі ВВП становить лише 2%, хоча потенціал галузі значно більший, вважає президент «ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір, порівнявши український показник з показниками інших країн.

«У всьому світі будівельна галузь є локомотивом розвитку економіки. Середній показник частки будівництва в ВВП європейських країн становить близько 6%. У Польщі цілих 9%. А в Україні лише 2%. Хоча потенціал величезний!», – говорить Ігор Кушнір.

Також глава «Київміськбуду» зазначив, що будівництво – один із найбільших ринків праці, а приплив інвестицій дав би потужний поштовх до розвитку економіки в цілому.

«Приблизно 7% працюючого населення світу задіяні саме в цій сфері. Плюс завантаженість 5-7 суміжних галузей. Приплив інвестицій – і це був би потужний поштовх для всієї економіки.

Оподаткування, розумна дерегуляція і умови для приходу інвестицій – все це дасть можливість стрімко розвиватися не тільки будівельній галузі, а й економіці в цілому», – вважає Ігор Кушнір.

kmb.ua


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO