Посол США передала мені список людей, щодо яких не можна вести слідство,...

Посол США передала мені список людей, щодо яких не можна вести слідство, – Луценко

Загрузка...

Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв’ю The Hill заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список людей, щодо яких не можна вести слідство. Державний департамент США назвав таку заяву «відвертою вигадкою».

Про це пише “Громадське”.

«На жаль, з першої зустрічі з послом США в Києві (Марі Йованович — ред.) дала мені список людей, щодо яких ми не маємо вести слідство», — сказав Луценко.

Він назвав це неприпустимим — «ніхто в цій країні, ані наш президент, ані наш парламент, ані наш посол не перешкодять мені розслідувати, чи був злочин».

Державний департамент США звернув увагу на заяву і назвав її «відвертою вигадкою», зазначивши, що країна не надає жодної допомоги Генеральній прокуратурі. Хоча раніше намагалися «підтримати» реформу сфери юстиції.

«Коли політична воля для справжніх реформ в кількох генпрокурорів, які змінювали одне одного, виявилася недостатньою, ми скористалися нашою відповідальністю перед американськими платниками податків і перенаправили допомогу більш продуктивним проектам», — вказали у Держдепі.

Також генеральний прокурор в інтерв’ю розповів, що не отримав майже 4 мільйони доларів, виділених посольством США. «Насправді, ми отримали від листа посольства США, від посла, що гроші, про які ми говоримо, були під повним контролем посольства США, і що Посольство США не вимагало нашої правової оцінки цих фактів. Ситуація була досить дивною, тому що кошти, про які ми говоримо, були призначені для Генеральної прокуратури, і ми сказали, що ми ніколи не бачили їх, і посольство США відповіло, що проблем немає», — сказав Луценко.

informator.news


Шановним патріотам і тим, хто бажає підтримати Україну і знати набагато більше ?!!!!

Підтримай українский проект –лайк на сторінку, ставай одним з нас, ставай поруч з нами!!! Слава Україні!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці:  Група УКРАЇНЦІ – ЄДНАЙМОСЯ! Фейсбук. Підтримай Україну! Тисни лайк та поширюй!

Приєднуйтесь до обговорення новин у Фейсбуці: POLITINFO